Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Google, Japonya ile işbirliği yaptı

Google, Japonya hükümetiyle işbirliği yaparak Tokyo'da kapsamlı bir siber güvenlik merkezi kuruyor. Bu merkez, Çin ve Kuzey Kore gibi agresif ülkelere karşı bir koruma kalkanı oluşturmayı hedefliyor. Google, projeden maddi gelir beklemediklerini ve Asya-Pasifik bölgesindeki halklara daha sağlıklı bir internet deneyimi sunmayı amaçladıklarını belirtiyor.

Google, Japonya ile işbirliği yaptı

Google, Japonya hükümetiyle büyük bir işbirliği yaptı. Ülkenin başkenti Tokyo'da kapsamlı bir siber güvenlik merkezi kuran şirketin, bölgede faaliyet gösteren Çin ve Kuzey Kore gibi agresif ülkelere karşı bir koruma kalkanı oluşturmak istediği konuşuluyor.

Yeni nesil teknolojilere sahip olacak bu merkez, ulaştığı değerli bilgileri ülkedeki devlet görevlileri ve şirket yetkilileri ile paylaşacak. Japon halkı tarafından büyük bir sevinçle karşılanan bu gelişme, gelecekte yapılacak yatırımların da bir habercisi olarak gösteriliyor. 

Google, Japonya ile birlikte çalışacak. Bu siber güvenlik projesinden hiçbir maddi gelir beklemediklerini belirten Google yönetimi, tek amaçlarının Asya-Pasifik bölgesindeki halklar için daha sağlıklı bir internet deneyimi sunmak olduğunu söylüyor. Ayrıca şirketin Japonya'ya nisbeten yakın olan Hindistan, Avustralya ve Güney Kore gibi ülkelerdeki mühendisleri de projeye destek vermeye çağırdığı öğrenildi. Diğer Amerikan firmalarının da bölgede benzer girişimlerde bulunması bekleniyor.

Ek olarak, kurulacak siber güvenlik merkezinde konuyla ilgili yeni uzmanların da yetiştirileceği açıklandı. Böylece sektördeki personel açığının kapatılması hedefleniyor.

 


Haber Kaynağı : 12punto

google Japonya