Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Hamas’tan Almanya’da terör saldırısı hazırlığı!

Almanya'da terör saldırısı hazırlığı yapan 4 Hamas üyesi, emniyet güçlerinin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Hamas’tan Almanya’da terör saldırısı hazırlığı!

Alman Federal Polisi ve terörle mücadele birimi GSG9 tarafından 14 Aralık 2023 tarihinde, öğle saatlerinde gerçekleştirilen operasyonda, Abdelhamid Al A., Mohamed B., Ibrahim El-R. ve Nazih R. isimli şahıslar tutuklandı. 

Şüphelilerden bir tanesi, Alman Federal Savcılığı'nın talebi üzerine, Hollanda Polisi tarafından tutuklanarak Almanya'ya teslim edildi. 

AVRUPA'DA SİLAH DEPOSU OLUŞTURMAK İÇİN GÖREVLENDİRİLMİŞLER

Uzun yıllardır Hamas üyesi oldukları bilinen şahısların, örgütün al-Kassam Tugayları'nın üst düzey yöneticileriyle yakın bağlantılarının olduğu ve Avrupa'da gizlice bir silah deposu oluşturmakla görevlendirildikleri bildirildi.

Lübnan'daki Hamas'ın üst düzey yöneticilerinden alınan emirlere göre, depodaki silahlar Berlin'e taşınacak ve Avrupa'daki Yahudi kurumlarına yönelik, olası saldırılarda kullanılmak üzere hazırda tutulacaktı.

Yargılanmak üzere Karlsruhe'deki Federal Mahkeme'ye götürülen dört terör şüphelisinin, tutukluluk hallerinin devam edip etmeyeceğine Federal Mahkeme karar verecek. 

Operasyonlarla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Marco Buschmann ise soruşturma birimlerine teşekkür ederek, Almanya'daki Yahudi topluluğunun güvenliğini sağlama konusundaki kararlılıklarını bir kez daha vurguladı.

 


Haber Kaynağı : 12punto

Almanya hamas Kassam Tugayları Operasyon saldırı