Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İngiliz bakan, şakası nedeniyle özür dilemek zorunda kaldı

İçişleri Bakanı James Cleverly, eşinin içkisine tecavüz ilacı kattığı konusunda yaptığı şakadan dolayı özür diledi.

İngiliz bakan, şakası nedeniyle özür dilemek zorunda kaldı

İngiliz tabloid gazetesi Sunday Mirror'da yer alan habere göre Cleverly, bu ayın başlarında Downing Street'te düzenlenen bir resepsiyona katılan kadın konuklara bu şakayı yaptı.

Gazeteye göre, Başbakan Rishi Sunak'ın Muhafazakar hükümetinin önemli bakanlarından Cleverly, karısına göndermede bulunarak , "her gece içkisine biraz Rohypnol eklemenin sadece birazcıksa gerçekten yasadışı olmadığını" söyledi. İngiliz tabloid gazetesi Sunday Mirror'da yer alan habere göre Cleverly, bu ayın başlarında Downing Street'te düzenlenen bir resepsiyona katılan kadın konuklara bu şakayı yaptı.

Gazeteye göre, Başbakan Rishi Sunak'ın Muhafazakar hükümetinin önemli bakanlarından Cleverly, karısına göndermede bulunarak , "her gece içkisine biraz Rohypnol eklemenin sadece birazcıksa gerçekten yasadışı olmadığını" söyledi.

"Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetle mücadeleden sorumlu İçişleri Bakanı'nın bu tür şakalar yapmasının doğru olduğunu düşünmesi gerçekten inanılmaz. Kurbanlar bu iğrenç suçu ciddiye alacağına nasıl güvenebilir?"

Bir kadın savunma grubu olan Fawcett Society ise yorumları "mide bulandırıcı" olarak nitelendirdi.

Kadın örgütleri bakana tepki göstermekte gecikmedi

Bakanın istifasını isteyen Fawcett Society İcra Kurulu Başkanı Jemima Olchawski ise konuyla ilgili şunları söyledi: "Kadınların kendilerini güvende hissetmemelerine şaşmamalı. Kadın düşmanlığının gelişmesine izin verilen bahanenin 'şaka' olduğunu biliyoruz. Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddeti ciddi bir şekilde ele alacağına nasıl güvenebiliriz? Milletvekillerimizden bundan daha iyisini hak ediyoruz ve Cleverly istifa etmeli."

İngiltere’de aile içi şiddetle mücadele etmeyi amaçlayan sivil toplum kuruluşu “Women's Aid” açıklamasında ise şu görüşlere yer verildi: "Siyasi liderlerin kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddeti ve bunun temelinde yatan kadın düşmanlığını sona erdirmek için harekete geçmelerine güveniyoruz.

Şiddetten kurtulanların bakanların konuyu ciddiye aldığını ve pek çok kadının karşı karşıya kaldığı gerçeği küçümsemediğini görmesi hayati önem taşıyor."


Haber Kaynağı : 12punto

bakan çocuk İçişleri bakanı İngiltere istifa Kadın Rishi Sunak Şiddet tepki vekil