Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İngiltere'de elektronik sigara satışlarına kısıtlamalar geliyor

İngiltere hükümeti, son üç yılda elektronik sigara kullanan çocuk sayısının 3 katına çıkması ve tek kullanımlık elektronik sigara kullanan 11-17 yaş arası çocuk sayısının 9 kat artması üzerine, tüm elektronik sigara satışlarında çeşitli kısıtlamalar uygulanmasına karar verdi.

İngiltere'de elektronik sigara satışlarına kısıtlamalar geliyor

İngiltere hükümeti, tütün ve elektronik sigara ürünlerine karşı mücadele kapsamında çeşitli kısıtlamaların tüm elektronik sigara satışlarına uygulanmasına karar verdi.

İngiltere Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan açıklamada, son üç yılda elektronik sigara kullanan çocuk sayısının 3 kat arttığı belirtilerek, 11-15 yaş aralığındaki çocukların yüzde 9'unun elektronik sigara kullandığı ifade edildi.

Açıklamada, son 2 yılda tek kullanımlık elektronik sigara kullanan 11-17 yaş arası çocuk sayısının 9 kat arttığına vurgu yapılarak, elektronik sigaralardaki aromanın azaltılmasına, paketlerin daha az dikkat çekmesine ve marketlerde daha az görünür şekilde satılmasına karar verildiği bildirildi.

Çocuklara bu ürünleri satanlara 2 bin 500 sterlin (yaklaşık 96 bin lira) ceza uygulanacağı belirtilen açıklamada, elektronik sigara kaçakçılığı ve ülke içindeki satışlarla mücadele için 30 milyon sterlinlik (yaklaşık 1,1 milyar lira) bütçe ayrılacağı aktarıldı.

Açıklamada, ayrıca nikotin içeren sigara dışı ürünlerin çocuklara satışının yasaklanacağı kaydedilerek, halk sağlığı ve çevre dostu önlemler alındığı belirtildi. Başbakan Rishi Sunak, elektronik sigaraların uzun vadeli etkilerinin bilinmediğine dikkat çekerek, çocuklara satışın kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanı Victoria Atkins, sigaranın önlenebilir ölüm sebepleri arasında en büyük etken olduğunu ve hükümetin aldığı önlemlerin topluma yılda 17 milyar sterline (yaklaşık 655 milyar lira) mal olan sağlık sorunlarına karşı önemli bir adım olduğunu belirtti.

Çevre Bakanı Steve Barclay ise tek kullanımlık elektronik sigaraların geri dönüşümünün zor olduğuna dikkat çekerek, çevre dostu önlemlerin önemini vurguladı.

İngiltere hükümeti, geçen sene açıkladığı kararlarla tütün ve elektronik sigara ürünleri alımını sınırlamak için sigara alma yaşının her yıl artırılmasını içeren önlemleri hayata geçirmişti. "İlk sigarasız nesil" hedefi doğrultusunda 2009 sonrası doğanların yaşamları boyunca bu ürünleri alamamalarını sağlama amacıyla çeşitli adımlar atmıştı.


Haber Kaynağı : AA

Rishi Sunak İngiltere Elektronik sigara