Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İngiltere’de vize skandalı

İngiltere İçişleri Bakanlığı, var olmayan bir bakım evi için 275 çalışma vizesi verirken, sadece dört personeli olan bir şirkete 1.234 vize verdiği tespit edildi.

İngiltere’de vize skandalı

Teftişler, İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın var olmayan bir bakım evi için 275 yabancıya çalışma vizesi verdiğini ve sadece dört personeli olan bir şirkete 1.234 vize verdiğini ortaya koydu. Bu skandal, Sınır ve Göçmenlik Baş Müfettişi David Neal tarafından yapılan bir dizi denetimin sonucu olarak belirlendi.

Neal, sosyal bakım vizelerinin, sektördeki kronik işgücü açığını kapatmak amacıyla iki yıl önce devreye alındığını belirtti. Ancak, bu vizelerin bir kısmının, yabancı bakım çalışanlarının dörtte birinin başka sektörlerde yasadışı çalışarak İngiltere vize kurallarını suiistimal etmesine yol açtığı tespit edildi.

İçişleri Bakanlığı, 11 Mart’tan itibaren bakım çalışanlarının aile üyelerini getirmelerini yasaklayacak ve sadece Bakım Kalite Komisyonu tarafından kayıtlı işverenlerin vize sponsoru olabilmesine izin verecek şekilde, bakım rotasına kısıtlamalar getirdiğini duyurdu.

Bu olaylar, İçişleri Bakanı James Cleverly’nin, eleştirel raporların medyada yer almasının ardından hükümetin göçmenlik denetçisini görevden almasıyla daha da karmaşık bir hal aldı. Neal, İçişleri Bakanlığı tarafından, görevinin şartlarını “ihlal etmek” ve gizli bilgileri sızdırmakla suçlandı.

Neal, tüm çalışma hayatını ülkeyi koruyarak geçirdiğini ve bir güvenlik zafiyeti tespit ettiğinde bunu İçişleri Bakanlığı’na bildirmekten başka çaresi olmadığını belirtti. Bu durum, “sınırlar ve göçmenlik konusunda tam bir Tory kaosu” olarak nitelendirildi ve İçişleri Bakanlığı’ndan bu raporları tamamen yayımlaması talep edildi.


Haber Kaynağı : Taner Bildik

çalışan denetim Göçmen İçişleri bakanı İçişleri Bakanlığı İngiltere ingiltere vize komisyon James Cleverly Skandal Sponsor yabancı vize