Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Irak Başbakanı Sudani'den çarpıcı açıklama: 'Erdoğan’ın Bağdat ziyareti geçici bir ziyaret olmayacak'

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Atlantik Konseyi’nde gerçekleştirdiği konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyaretine değindi. Sudani, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bağdat’a yapacağı ziyaret geçici bir ziyaret olmayacak” dedi.

Irak Başbakanı Sudani'den çarpıcı açıklama: 'Erdoğan’ın Bağdat ziyareti geçici bir ziyaret olmayacak'

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, 13 Nisan’da geldiği ABD’nin başkenti Washington D.C’de temaslarını sürdürüyor.

Sudani temasları çerçevesinde Atlantik Konseyi’nde konuştu. Pazartesi günü ABD Başkanı Joe Biden tarafından Oval Ofiste kabul edilen Sudani, Atlantik Konseyi’nde gerçekleştirdiği konuşmasında, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bağdat’a yapacağı ziyaret geçici bir ziyaret olmayacak. İlk defa, Irak ile Türkiye arasında meseleleri ertelemek yerine çözüme gitme konusunda gerçek bir istek olduğunu görüyoruz” dedi.


"IRAK BANKALARINI ETKİLEYEN TEDBİRLERİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ..."

Irak’ın ekonomik olarak canlandığını ifade eden Sudani, “ABD ziyaretimizde birçok önemli temaslarda bulunduk. Görüşmelerimiz çok olumlu bir ortamda geçti. ABD Hazine Bakanlığı ile yaptığımız toplantıda bazı Irak bankalarını etkileyen tedbirlerin gözden geçirilmesinin gerekliliğini belirttik” ifadelerini kullandı.

"BU SAVAŞI ACİLEN DURDURMALIYIZ"

Gazze’de yaşananlara değinen Sudani, Gazze’ye yönelik saldırıların bölge için büyük bir tehdit oluşturduğunu belirterek “Bu savaşı acilen durdurmalı, kan dökülmesini önlemeli ve yasalar tarafından onaylanmış bir Filistin devleti kurmalıyız” dedi.


Haber Kaynağı : İHA

ABD Başkanı Joe Biden ABD Filistin Görüşme Erdoğan Gazze Recep Tayyip Erdoğan ırak Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani