Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İran'da meydana gelen saldırıda ölü ve yaralı sayısı artıyor

İran'da meydana gelen saldırıda ölü ve yaralı sayısı artıyor. İranlı yetkililer olayı terör saldırısı olarak tanımladı.

İran'da meydana gelen saldırıda ölü ve yaralı sayısı artıyor

Iran'ın 45 yıllık siyasi tarihindeki en büyük saldırıda, olayın detayları belirginleşirken ölü sayısı artıyor.

İranlı General, Kassem Süleymaniyi anma töreni sırasında  arka arkaya gerçekleşen iki bombalı saldırı sonrasında resmi kaynaklara göre en az 103 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 211 kişi yaralandı.

İran haber ajansı Tasnim, olay yerinde iki sırt çantası içinde patlayıcıların bulunduğunu ve bombaların muhtemelen uzaktan kumandayla patlatıldığını bildirdi.

Olay İran İslam Cumhuriyeti'nin yaklaşık 45 yıllık tarihindeki en ölümcül saldırı olarak kayıtlara geçti. 1979 İslam Devrimi'nden bu yana İran'ı hedef alan en ölümcül saldırı gibi görünen saldırının sorumluluğunu henüz kimse üstlenmedi.

Kerman'ın yardımcı valisi Rahman Calali, saldırıyı terör eylemi olarak tanımladı, ancak somut kanıtlar sunmadı.

İçişleri Bakanı Ahmad Wahidi ise polisin suçluları yakalamak için harekete geçtiğini belirtti. İran hükümeti, ülke genelinde resmi bir yas günü ilan etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran liderliğine başsağlığı diledi ve terörizmi kınadı. Putin, saldırıyı kınayarak, mezarlık ziyaretinde masum insanların öldürülmesinin şok edici ve acımasız olduğunu belirtti.

General Soleimani, Al-Kuds Tugayları'nın komutanıydı ve bölgedeki İran askeri stratejisinin sorumlusuydu. 2020 yılında ABD'nin Irak'ta düzenlediği bir drone saldırısıyla öldürüldü. Soleimani, İran rejiminin sadık destekçileri tarafından bir şehit olarak anılıyor. Bu saldırılar, bölgedeki jeopolitik durum ve güvenlik ortamı üzerindeki etkileri açısından endişe yaratıyor.



Haber Kaynağı : Reyhan Küçük

asker bakan bomba bombalı saldırı hayatını kaybetti İçişleri bakanı İran Mezar Mezarlık ölüm saldırı