Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İsrail Başbakanı Netanyahu, 21 İsrail askerinin öldürülmesinin ardından konuştu! 'Saldırıların başlamasından bu yana en zor günlerden birini yaşadık'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'nde yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu.

İsrail Başbakanı Netanyahu, 21 İsrail askerinin öldürülmesinin ardından konuştu! 'Saldırıların başlamasından bu yana en zor günlerden birini yaşadık'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 21 İsrail askerinin öldürülmesinin ardından, saldırıların başlamasından bu yana en zor günlerden birini yaşadıklarını dile getirdi.

Ayrıca, Netanyahu, İsrail güçlerinin olayı soruşturduğunu belirtti. Netanyahu, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada ölen askerlerin ailelerine taziyelerini ileterek, "Dün savaşın başlamasından bu yana en zor günlerden birini yaşadık" ifadesini kullandı.

İsrail Başbakanı, durumu "felaket" olarak nitelendirerek, İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarına devam edeceğini savundu. Gazze Şeridi'nde devam eden çatışmalarda öldürülen 21 askerle ilgili olarak İsrail ordusunun soruşturma başlattığını açıkladı. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog da 21 İsrail askerinin öldürülmesinin ardından bu sabahın kendileri için "dayanılmaz derecede zor" olduğunu belirtti.

İsrail ordusunun verilerine göre, Gazze Şeridi'ne kara saldırısının başladığı 27 Ekim'den bu yana çatışmalarda ölen İsrail askeri sayısı 221'e yükseldi. Toplamda ise Lübnan sınırı ve Batı Şeria dahil olmak üzere 7 Ekim'den bu yana öldürülen toplam İsrail askeri sayısı 556'ya çıktı.

Gazze'ye yönelik saldırıların başlama nedeni olarak Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle 7 Ekim 2023'te kapsamlı bir saldırı düzenlediği belirtiliyor. İsrail'in bu saldırılarda 1200 İsrailli öldü, 5 bin 132 kişi yaralandı. 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda ise en az 25 bin 295 Filistinli öldü, 63 bin kişi yaralandı. Sivil altyapı da zarar gördü, binlerce ölü ve yaralının bulunduğu bildirildi.


Haber Kaynağı : AA

batı Şeria Gazze Şeridi İsrail Ordusu İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Mescid-i Aksa Kassam Tugayları