Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İsrail ordusu harekete geçti: Refah için yeni emir!

Gazze Şeridi'ne yönelik saldırı ve boğucu ablukası devam eden İsrail ordusu, Refah kenti ve Gazze'nin kuzeyindeki birçok bölgenin boşaltılmasını istedi.

İsrail ordusu harekete geçti: Refah için yeni emir!

İsrail ordusu, Refah kenti ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki birçok bölgedeki Filistinlilerin, belirlenen "güvenli bölgelere" gitmelerini istedi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda İsrail ordusunun Hamas'a saldırı başlatacağını bu nedenle söz konusu bölgelerde yaşayanların belirlenen "güvenli bölgelere" yönelmeleri çağrısında bulundu.

Adraee, Refah kentinin doğusundaki Şabbura ve Refah kampları, İdari, El-Cenine ve Hırbet Ads gibi mahallelerdeki yerinden edilmiş Filistinlilerin derhal El-Mevasi bölgesine gitmelerini istedi.

İsrailli Sözcü, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki, Cibaliya bölgesi, Selam, Nur, Tel Zater, Beyt Lahiya, Cibaliya Kampı, İzbet Mellin, Ravda, Nuzhe, El-Cerin, Nahda ve Zuhur mahallelerindeki Filistinlilerin de bulundukları yerlerden çıkmaları ve kentin batısına geçmeleri gerektiğini kaydetti.

Kuzeydeki Filistinlilerin, tel örgülere yaklaşmalarının yasak olduğunu aktaran Adraee, paylaşımında boşaltılması istenen bölgelerin haritalarına da yer verdi.

ABLUKA ALTINDAKİ GAZZE VURULUYOR

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırı ve boğucu ablukası devam ediyor. İsrail ordusu gece saatlerinde Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Beyt Lahiya ve Şeyh Zayed kentleri ile Cibaliye'nin doğusuna saldırı düzenledi.


Haber Kaynağı : 12punto

Gazze Şeridi Gazze Filistinli İsrail Ordusu İsrail Refah kenti Refah

İlgili Haberler