Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İsrail, Şifa Hastanesi yakınındaki binayı vurdu: 12 ölü

İsrail'in Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin yakınında bulunan bir bina vuruldu. Saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti.

İsrail, Şifa Hastanesi yakınındaki binayı vurdu: 12 ölü

İsrail’in Gazze’nin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesi’nin yakınındaki bir binayı vurması sonucu 12 kişi hayatını kaybetti.

Filistinli yerel kaynaklar, İsrail ordusunun Gazze’deki Şifa Hastanesi’nin yakınında bulunan bir binayı hedef aldığını, saldırıda 12 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, temiz suya erişimin neredeyse olmadığı Gazze Şeridi’nde en az 24 Hepatit A vakası tespit edildiğini ifade etti.

"CİDDİ HASTALIĞA NEDEN OLABİLİR"

Ghebreyesus açıklamasında ayrıca şunları aktardı:

 “Hepatit A genellikle hafiftir ancak bazen ciddi hastalığa neden olabilir. Şu ana kadar 24 vaka doğrulandı ve herhangi bir ölüm bildirilmedi. Muhtemelen Hepatit A’ya bağlı olarak sarılığı olan binlerce insan var. Neredeyse hiç temiz su, temiz tuvalet ve çevreyi temiz tutma imkanının olmadığı insanlık dışı yaşam şartları, Hepatit A’nın daha da yayılmasına yol açacak ve çevrenin hastalığın yayılması açısından ne kadar tehlikeli olduğunu gösterecek. Hastalıkları teşhis etme kapasitesi son derece sınırlı. Çalışan bir laboratuvar bulunmuyor. Tedavi kapasitesi de sınırlı. Tıbbi yardıma engelsiz ve güvenli erişim ile sağlığın korunması yönündeki çağrımızı sürdürüyoruz” 


Haber Kaynağı : İHA

Dünya Sağlık Örgütü İsrail Ordusu HEPATİT A Şifa Hastanesi Tedros Adhanom Ghebreyesus İsrail