Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İsrail Türkiye'de dahil 4 ülkeye seyahat uyarısında bulundu

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC), aralarında Türkiye'nin de bulunduğu dört ülkeye yönelik seyahat uyarısı yayınladı.

İsrail Türkiye'de dahil 4 ülkeye seyahat uyarısında bulundu

12PUNTO DIŞ HABERLER

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından yayınlanan açıklamada, Türkiye, Mısır, Fas ve Ürdün'e yönelik seyahat uyarısı yapıldı. Seyahat uyarısında herhangi bir detaya yer verilmezken, İsrail medyası uyarının 'elde edilen istihbaratlar' çerçevesinde yayınlandığını iddia etti.

Times of Israel'in haberine göre, gazeteye konuşan İsrailli bir yetkili, Türkiye, Fas, Ürdün ve Mısır'ın 'şu anda kaçınılması gereken destinasyonlar' olduğunu söyledi. 

Haberde ismi açıklanmayan yetkilinin Kıbrıs, Yunanistan ve Türkiye'de İsraillileri öldürmeye yönelik son zamanlarda ele geçirilen istihbaratlar bulunduğunu söylediği detayına yer verildi.

İsrailli yetkili, "Yayınlananlar buzdağının sadece görünen kısmı" diye konuştu.

Yetkili ayrıca, Eurovision 2024 şarkı yarışması için Mayıs ayında İsveç'e seyahat eden İsraillileri kimliklerini gizlemeye yönelik çaba göstermeleri konusunda uyardı.

İsrail'in yayınladığı seyahat uyarısı, dört ülke için geçerli olsa da İsrailli yetkililer yurt dışına seyahat eden vatandaşlarını tedbirli davranmaları konusunda sıkça uyarıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Türkiye seyahat uyarısı İsrail