Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İsrail ve İran arasında gerilim tırmanıyor: 'Tetikteyiz ve son derece hazırlıklıyız'

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, İran'ın İsrail'e karşı muhtemel saldırıyı "meşru müdafaa"olarak gördüğünü duyurmasının ardından açıklama yaptı. Hagari, “Tetikteyiz ve çeşitli senaryolar için son derece hazırlıklıyız" dedi.

İsrail ve İran arasında gerilim tırmanıyor: 'Tetikteyiz ve son derece hazırlıklıyız'

İran, konsolosluk saldırısı sonrası İsrail'e karşı muhtemel karşılığı "meşru müdafaa" olarak gördüğünü duyurmuştu. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari bu sözlerle ilgili açıklama yaptı.

Hagari, İran’dan gelebilecek saldırılara karşı hazırlıklara değinerek, “Tetikteyiz ve çeşitli senaryolar için son derece hazırlıklıyız. Durumu sürekli değerlendiriyoruz. IDF’nin sahip olduğu çeşitli kabiliyetleri kullanarak saldırı ve savunmaya stratejik ortaklarımızla birlikte hazırız” dedi.

İSRAİL VE ABD TEYAKKUZDA

İsrail’in İran güvenlik güçlerinin ölümüne yol açan saldırıları ve son olarak Şam’da İran Konsolosluğunun hedef alınması iki ülke arasında gerilimi tırmandırdı.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın konsolosluğun hedef alınmasının karşılıksız bırakılmayacağını söylemesi İsrail ve ABD’yi teyakkuza geçirdi.

"İLİŞKİMİZ GÜÇLÜ VE SIKI"

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Michael Kurilla’nın İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ile bölgedeki güvenlik sorunlarını değerlendirmek üzere bu sabah ülkeye geldiğini belirten Hagari, "ABD silahlı kuvvetleriyle stratejik ilişkimiz güçlü ve sıkı. İran topraklarından yapılacak bir saldırı, İran’ın Orta Doğu’daki durumu tırmandırma ve başkalarının arkasına saklanmayı bırakma niyetinin açık bir kanıtı olacaktır” dedi.

Hagari, çok başarılı bir hava savunma kabiliyetlerinin olduğunu vurgulayarak, sivillerin mevcut ve değişmeyen İç Cephe Komutanlığı yönergelerine uymaya devam etmeleri ve tetikte olmaları gerektiğini ifade etti.


Haber Kaynağı : İHA

daniel hagari İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi İsrail İran Orta Doğu