Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İsrail yerel seçimlerinde zafer ultra-ortodoksların

İsrail yerel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre ultra-ortodoks partiler ezici bir zafer elde etti. Kıyı kentleri ise liberal konumlarını koruyor.

İsrail yerel seçimlerinde zafer ultra-ortodoksların

İsrail'deki yerel seçimler, ultra-ortodoks ve aşırı sağcı partilerin öne çıkmasıyla sonuçlandı. Gelen ilk verilere göre, Kudüs Belediye Meclisi'nde ultra-ortodoks grupların büyük bir üstünlük sağladığı belirtiliyor.

ULTRA-ORTODOKSLARIN EZİCİ ZAFERİ

Times of Israel gazetesinin raporlarına göre, Kudüs'te ultra-ortodoks partiler, "eşi benzeri görülmemiş" bir başarı elde etti. Seçmenlerin yarısından azının sandığa gitmesi, bu grupların zaferinde kilit bir rol oynadı. Ultra-ortodoks seçmenlerin aktif katılımı, diğer seçmen kitlelerinin düşük katılımıyla kontrast oluşturdu.

KUDÜS VE KIYI KENTLERİNDE FARKLI EĞİLİMLER

Seçimlerde, Kudüs'ün aşırı sağcı Belediye Başkanı Moshe Lion'un yeniden seçilmesi bekleniyor. Öte yandan, Tel Aviv ve Haifa gibi kıyı kentleri, liberal yapısını koruyarak farklı bir siyasi eğilim sergiledi. Tel Aviv'de uzun süredir görevde olan Ron Huldai, eski Ekonomi Bakanı Orna Barbivai'yi mağlup ederek pozisyonunu güçlendirdi.

SEÇİM VE BEKLENTİLER

Salı günü gerçekleşen seçimler, Gazze savaşı nedeniyle iki defa ertelenmişti. Nihai sonuçların belirlenmesi için birkaç gün daha beklenmesi gerekiyor. İsrail'in yaklaşık 10 milyonluk nüfusunun yüzde 13'ünü oluşturan ultra-ortodoks topluluğunun bu seçimlerdeki ağırlığı, ülkenin siyasi dengeleri üzerinde önemli bir etki yaratıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

İsrail kudüs seçim tel aviv yerel seçim