Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İsrail'den İran'a siber saldırı! Petrol Bakanı'ndan sert tepki: 'Komplo sona erdirilecektir'

İsrail ordu radyosu, İsrailli bilgisayar korsanlarının İran'daki yakıt tedarik sistemine siber saldırı düzenlediğini açıkladı. İran Petrol Bakanı Cevad Ovci ise iddiaları doğruladı.

İsrail'den İran'a siber saldırı! Petrol Bakanı'ndan sert tepki: 'Komplo sona erdirilecektir'

İsrail ordu radyosu, İsrailli bilgisayar korsanlarının İran'daki yakıt tedarik sistemine siber saldırı düzenlediğini  açıkladı.

Konuya ilişkin açıkamada bulunan İran Pasif Savunma Kurumu, siber saldırı iddiasını teyit edemediklerini açıklamıştı. Ancak, İran Petrol Bakanı Cevad Ovci, akaryakıt istasyonlarında kullanılan internet sistemine İsrail’in siber saldırı düzenlediği iddialarını doğruladı. 

"KOMPLO SONA ERDİRİLECEK"

Ovci, Tahran'daki Şeriati Caddesi'ndeki bir benzin istasyonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Ovci, "Siyonist ve ABD'li düşmanlar diğer cephelerde darbe aldıkları için bu yolla halkı zorluk ve meşakkate sokmak istiyorlar. Bu komplo ivedilikle sona erdirilecektir." dedi.

Benzer bir siber saldırının önceki yıllarda da yaşandığını hatırlatan Ovci, bazı benzin istasyonlarının manuel olarak faaliyet gösterdiğini ve sorunun birkaç saat içinde çözülmesinin planlandığını kaydetti.

AKARYAKIT İSTASYONLARINA GİTMEYİN UYARISI

İran Petrol Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da halktan sorun giderilene kadar acil olmadıkça akaryakıt istasyonlarına gitmemeleri istenmişti.

Petrol Bakan Yardımcısı Celil Salari ise sorunun benzin istasyonlarının yüzde 60'ında yaşandığını, istasyonların çevrim dışı olarak manuel hizmet verdiğini kaydetmişti.


Haber Kaynağı : AA

akaryakıt İsrail siber saldırı