Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İsrail'in ateşkes teklifine Hamas'tan yanıt

İsrail'in 2 ay ateşkes teklif ettiği iddia edildi. Hamas’ın Medya Sorumlusu Kilani, "Resmi teklif ulaşmadı. Hamas daimi ateşkes istiyor. Sınırlı teklifleri reddediyor" dedi.

İsrail'in ateşkes teklifine Hamas'tan yanıt

ABD'de bir haber sitesinin İsrailli yetkililere dayandırdığı haberine göre, İsrail’in Hamas’a yeni bir “ateşkes” teklifinde bulundu.

Tel Aviv yönetiminin Hamas’ın elindeki esirlerin tamamının serbest bırakılması karşılığında Gazze’ye saldırılarına 2 ay ara vermeyi önerdiği vurgulandı.

"HAMAS DAİMİ ATEŞKES İSTİYOR"

Bu iddialar sonrasında Hamas'tan konuya ilişkin açıklama geldi. 

Hamas’ın Medya Sorumlusu Kilani, "Resmi teklif ulaşmadı. Hamas daimi ateşkes istiyor. Sınırlı teklifleri reddediyor" dedi. 

İSRAİLLİ ESİRLER

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı saldırı düzenlemiş, çok sayıda İsrailli esir alınmıştı.

Gazze’deki çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakılmıştı.

İsrail ordusuna göre, şu anda Gazze Şeridi'nde hala 136 İsrailli esir bulunuyor.



Haber Kaynağı : AA

ateşkes Filistin Gazze Şeridi hamas İsrail Kassam Tugayları serbest saldırı