Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İtalya Başbakanı Meloni’nin gençlik yıllarına ait görüntüler ortaya çıktı

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin gençlik yıllarına ait görüntüleri sosyal medyada viral oldu. 15 Ocak 1977 tarihinde Roma'da doğan Meloni'nin yoksul bir ailede yetiştiği biliniyor.

İtalya Başbakanı Meloni’nin gençlik yıllarına ait görüntüler ortaya çıktı

2022'den bu yana İtalya başbakanı olarak görev yapan ve bu pozisyonda bulunan ilk kadın olan İtalyan siyasetçi olan Giorgia Meloni'nin 1990'lı yıllarda çekilmiş görüntüleri sosyal medyanın gündemine geldi.

2023 yılında Forbes'un dünyanın en güçlü kadınları listesinde dördüncü sırada yer alan Meloni'nin bu haline çok sayıda yorum yapıldı.

GİORGİA MELONİ KİMDİR?

Giorgia Meloni 15 Ocak 1977 yılında Roma'da doğdu. İtalya başbakanı, İtalya'da milliyetçi muhafazakâr bir siyasi parti olan İtalya'nın Kardeşleri'nin lideri ve Avrupa Muhafazakârlar ve Reformcular Partisi'nin başkanı olan İtalyan gazeteci ve aşırı sağcı, sağ popülist, ve milliyetçi politikacı. Meloni ayrıca Silvio Berlusconi'nin dördüncü hükûmetinde Gençlik Bakanı ve Özgürlük Halkı'nın gençlik bölümü olan Genç İtalya'nın başkanı olarak görev yaptı.

Guido Crosetto ve Ignazio La Russa ile birlikte sağcı İtalya Kardeşleri partisinin kurucu ortağıdır ve 8 Mart 2014'te parti başkanlığına seçilmiştir. 2006'dan beri İtalya Temsilciler Meclisi üyesidir.

Meloni sık sık yabancı düşmanlığı ve İslamofobiyle suçlanmıştır; İtalyan hükûmetinin yasadışı göçmenleri desteklediğini iddia etmektedir, aşırı sağcı ve beyaz milliyetçisi "Büyük Yer Değiştirme" adlı komplo teorisini desteklemektedir ve İtalyan nüfusunu azaltmak için Afrika'dan Avrupa'ya planlı bir kitlesel yer değiştirmenin yapıldığına inanmaktadır.

2022 yılında, kızını aşılatmaması ve 0-19 yaş arası birinin COVID-19'dan ölme olasılığının yıldırım çarpması ile aynı olduğunu iddia etmesi gibi aşılar ve COVID-19 konusundaki bazı tutumları nedeniyle de eleştirilere maruz kalmıştır.

Kendisini Katolik bir Hristiyan ve muhafazakâr olarak tanımlamaktadır.

GİORGİA MELONİ'NİN ÖZEL HAYATI

Meloni'nin TV muhabiri olan erkek arkadaşı Andrea Giambruno'dan bir kızı bulunmaktadır.


Haber Kaynağı : 12punto

giorgia meloni İtalya

İlgili Haberler