Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İtalya’yı karıştıran tecavüz davası: 'Tek çare kimyasal hadım'

İtalya’da geçtiğimiz gün ortaya çıkan bir tecavüz davası ülkeyi karıştırdı. 13 yaşındaki bir kızın 7 Mısırlı göçmen tarafından tecavüze uğradığının ortaya çıkması sonrası, İtalya hükümeti üzerindeki baskı artıyor.

İtalya’yı karıştıran tecavüz davası: 'Tek çare kimyasal hadım'

12PUNTO DIŞ HABERLER

Ağutos ayında yaşanmış bir tecavüz skandalının ortaya çıkması sonrası İtalya’da göçmen politikaları üzerine yoğun tartışmalar yaşanıyor.

İkisi 18 yaşından küçük olan 7 saldırgan, Sicilya’nın Katanya bölgesinde 13 yaşında bir kıza tecavüz etti.

Saldırganların küçük kızın aynı yaştaki sevgilisini de döverek yaşananları izlemeye zorlandığı polis raporlarında yer alan iddialar arasındayken, başbakan Meloni ve hükümet üyeleri olaya tepki gösterdi. 

BAŞBAKAN YARDIMCISI “KISIRLAŞTIRALIM” DEDİ

İtalya’da göçmen karşıtı politikaları savunarak iktidara gelen Giorgia Meloni, olayın kamuoyuna yansımasının ardından zor durumda kaldı. Hükümet ortağı LEGA’nın lideri ve başbakan yardımcısı olan Matteo Salvini, olaya tepki göstererek “Bu tür olaylar karşısında merhamet olmaz, tek çare kimyasal hadım” dedi. 

Aşırı sağcı politikaları öne çıkararak iktidara gelen Meloni’nin, şu ana kadar ülkedeki göçmen sorununa net çözümler üretememiş olması sıkça eleştiriliyordu.

Davanın kamuoyuna yansımasının ardın Meloni sadece muhalefet değil aynı zamanda ona destek veren seçmenleri tarafından da sorgulanmaya başladı.

2022’de göçmen karşıtı politikaları savunarak iktidar olan İtalya başbakanı, iktidara geldiği günden bu yana ülkedeki göçmen sorununu çözmekte başarısız oldu. Ülkeye giriş yapan göçmenleri sayısında azalma yaşanmazken, CNN’e göre toplumsal öfkeye sebep olan tecavüz ve benzeri suçlarda ise artış yaşanıyor. 

MELONİ: ADALET SAĞLANACAK

Salvini ise yaptığı açıklamada tecavüz suçuna karışmış göçmenlerin ülkede kalmasına izin verilemeyeceğini söyledi. Tecavüz kurbanı kız çocuğunu ziyaret eden Meloni ise, “Devlet orada olacak, ve devlet adaletin yerine getirildiğini garanti edecek.” dedi. 

CNN’in ulaştığı şüphelilerin avukatı Alessandro Fidone, şüphelilere ‘hızlı yargılama’ hakkı tanındığını, bununda dava bitene kadar hapiste kalacakları anlamına geldiğini söyledi. Fidone ayrıca davadaki savcının yasadışı göçle ilgili suçlamalar yönelteceğini de sözlerine ekledi. 

İtalya’da kadınlara karşı şiddet olayları ülkenin mücadele ettiği önemli sorunlardan biri. Geçtiğimiz kasım ayında İtalya parlamentosunda cinsiyet temelli şiddet suçları işleyenlere karşı cezaların ağırlaştırılması ve koruyucu önlemlerin arttırılmasına yönelik bir yasa tasarısı onaylanmıştı. 

BİTMEYEN SORUN: KADINA KARŞI ŞİDDET

Cinsiyet temelli şiddete karşı çalışan dernekleri koordine eden DİRE derneğinin başkan yardımcısı Elena Biaggioni, geçtiğimiz haziran ayında hamile bir kadının partneri tarafından bıçaklanarak öldürülmesi üzerine düzenlenen bir eylemde konuşarak “Kadına karşı yönelik şiddet, az çok tüm ülkelerde var olan, erkeklerle kadınlar arasındaki eşitsizlikler ve ön yargılardan kaynaklanan bir olgudur. Ama elbette İtalya gibi cinsiyetçiliğin ve maço kültürün yaygın olduğu yerlerde bu şiddet ayrıca meşrulaştırılıyor.” demişti.

İtalya’da kadına yönelik şiddet vakaları hem göçmen sorunu, hem de ülkedeki erkek egemen kültür temelinde tartışılıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

giorgia meloni İtalya Tecavüz