Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Japonya'da eski bakan yardımcısı Akimoto Tsukasa'ya 'kumarhane rüşvetinden' verilen cezalar onandı!

Japonya'da eski Kıdemli Bakan Yardımcısı ve iktidardaki Liberal Demokrat Partinin (LDP) eski milletvekili Akimoto Tsukasa'nın, kumarhane projesinde rüşvet almaktan çarptırıldığı hapis ve para cezası onandı.

Japonya'da eski bakan yardımcısı Akimoto Tsukasa'ya 'kumarhane rüşvetinden' verilen cezalar onandı!

Tokyo Yüksek Mahkemesi, eski LDP milletvekili Akimoto Tsukasa'nın Japonya kumarhane piyasasına girmeyi hedefleyen Çinli bir şirketten 2017-2018 yıllarında rüşvet aldığına ilişkin davanın son duruşması yapıldı.

Savunma avukatları, iddianamede kayda geçenin aksine, nakit para verildiği iddia edilen dönemde, Akimoto'nun, Tokyo'daki Ulusal Meclis yanındaki milletvekili bürolarının bulunduğu yerleşkeden uzakta olduğunu ileri sürdü.

Hakim Heyeti Başkanı Ando Akira ise iddianamedeki beyanların "nesnel olarak desteklendiğini ve yeterince inandırıcı" olduğunu bildirerek, alt mahkemenin kararında "mantıksal tutarsızlığın" bulunmadığını ifade etti

CEZALAR ONANDI

Mahkeme kararıyla, o dönem kabinede Kıdemli Bakan Yardımcılığı da üstlenen Akimoto'ya, kumarhane projesinde rüşvet aldığı gerekçesiyle verilen 4 yıl hapis ve 7,6 milyon yen (50 bin dolar) para cezaları onandı.

Mahkeme, Akimoto'nun eski sekreteri 45 yaşındaki Toyoşima Akihiro'ya söz konusu olaya dahil olduğu iddiasıyla çarptırıldığı ertelenen hapis cezasını da onadı.

NE OLMUŞTU?

Eylül 2017'de kabine ofisindeki bakan yardımcılığı döneminde Akimoto, hükümetin kumarhane faaliyetlerini yasallaştırmayı amaçlayan taslak planını denetleme görevi üstlenmişti.

Akimoto, Japonya kumarhane piyasasına girmeyi hedefleyen entegre tatil beldesi projesi geliştiren Çin merkezli "500.com Ltd." şirketinden Eylül 2017-Şubat 2018'de rüşvet aldığı gerekçesiyle Aralık 2019'da gözaltına alınmıştı.


Haber Kaynağı : AA

Akimoto Tsukasa rüşvet Japonya