Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
36,6207
Dolar
Arrow
34,8656
İngiliz Sterlini
Arrow
44,4914
Altın
Arrow
3046,0000
BIST
Arrow
10.059

Kuzey Kore’nin uydu fırlatma denemesi başarısızlıkla sonuçlandı

Kuzey Kore, yörüngeye keşif uydusu fırlatma denemesinin taşıyıcı roketin havada infilak etmesi nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandığını açıkladı. Dün gece tanımlanamayan bir füze ateşleyen Kuzey Kore’den son silah testine ilişkin açıklama geldi.

Kuzey Kore’nin uydu fırlatma denemesi başarısızlıkla sonuçlandı

Resmi Kuzey Kore basınında yer alan haberlere göre, Ulusal Havacılık ve Uzay Teknolojileri İdaresi’nin (NATA) “Malligyong-1-1” adlı keşif uydusunun fırlatma denemesini gerçekleştirdiği bildirildi.

Kuzey Phyongan eyaletindeki Sohae Uydu Fırlatma Sahası’nda yapılan denemede yeni geliştirilen bir uydu taşıyıcı roketin kullanıldığı belirtilirken, roketin fırlatmadan kısa bir süre sonra havada infilak ettiği aktarıldı.

Yapılan ilk incelemelerde kazanın sıvı oksijenli ve benzinli motordaki arızadan kaynaklandığı belirlenirken, olayla ile ilgili detaylı soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

UYDU FIRLATACAĞINI DUYURMUŞTU

Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri’ne (JCG) bildirimde bulunan Kuzey Kore, 27 Mayıs - 3 Haziran tarihleri arasında uydu fırlatma girişiminde bulunacağını açıklamış, dün gece 22.44’te ise Pyongyang’ın Sarı Deniz istikametine doğru tanımlanamayan bir füze ateşlediği bildirilmişti.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı’ndan (JCS) yapılan açıklamada, Kuzey Kore’nin uydu taşıyıcı bir roket fırlattığının değerlendirildiği ifade edilmişti.

İLK BAŞARISIZ DENEME DEĞİL

Kuzey Kore geçtiğimiz yılın Mayıs ve Ağustos aylarında yapılan 2 başarısız fırlatma girişimi sonrasında Kasım ayında Malligyong-1 adlı casus uydusunu başarılı bir şekilde yörüngeye yerleştirdiğini açıklamıştı.

Pyongyang yönetimi 2024 yılında da yeni uyduları yörüngeye göndermeyi hedeflediğini duyurmuştu.


Haber Kaynağı : İHA

İlgili Haberler

kuzey kore Japonya Teknoloji uydu