Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Libya mahkemesi, başkanlık seçiminin geçersiz olduğuna hükmetti

Libya'daki Güney Trablus İstinaf Mahkemesi, tartışmalı Devlet Yüksek Konseyi başkanlık seçiminin geçersiz olduğuna karar verdi.

Libya mahkemesi, başkanlık seçiminin geçersiz olduğuna hükmetti

Güney Trablus İstinaf Mahkemesinden yapılan açıklamada, Devlet Yüksek Konseyi başkanlık seçimine ilişkin yapılan itirazın kabul edildiğini duyurdu.

Mahkeme, Devlet Yüksek Konseyi başkanlık seçimi için yapılan oturumun geçersiz olduğuna ve seçim sonucuna ilişkin kararın uygulanmasının durdurulmasına hükmetti.

Öte yandan, seçimin son turunda yarışan iki adaydan biri olan Muhammed Tekale, basına yaptığı açıklamada, mahkemenin kararına saygılı olduğunu ve kısa zamanda Konsey üyelerini yeni bir oturuma davet edeceğini belirtti.

GEÇERSİZ OY TARTIŞMASI NEDENİYLE

Libya Devlet Yüksek Konseyi'nin 6 Ağustos'ta yapılan başkanlık seçiminde, mevcut Başkan Muhammed Tekale ile Halid el-Mişri ikinci tura kalmış, ikinci turda Mişri'ye 69, Tekale'ye 68 oy çıkmıştı.

Bir oy pusulasının ise önüne yazılması gerekirken arkasında Muhammed Tekale yazması nedeniyle seçim sonucunda başkan belirlenememiş ve Tekale konunun mahkemeye taşınacağını açıklamıştı.

Tekale, seçim sonuçlarına ilişkin Konsey üyesi olmayan 2 kişinin seçimde oy kullandığı ve bir oyun kendi aleyhine geçersiz sayıldığı gerekçesiyle süreci mahkemeye taşımıştı.

Mişri de, Konseyin meşru başkanı olarak kendisinin seçildiğini ve hakkından vazgeçmeyeceğini duyurmuş, Yüksek Mahkemenin bu konuyla ilgisi olmadığını, sorunun ilgili komisyonlar vasıtasıyla Konsey içinde çözülmesi gerektiğini savunmuştu.


Haber Kaynağı : AA

geçersiz oy itiraz komisyon Libya mahkeme oy pusulası