Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Londra’daki toplu ulaşım ücretleri 2025 yılına kadar donduruldu

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, Londra’nın ulaşım ağını güçlendirmek amacıyla 123 milyon sterlinlik yatırımın bir parçası olarak Mart 2025’e kadar Londra’da belediyeye ait toplu ulaşım (Transport for London (TfL) ) ücretlerini donduracağını açıkladı.

Londra’daki toplu ulaşım ücretleri 2025 yılına kadar donduruldu

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, şehrin ulaşım ağını güçlendirmek ve maliyetleri düşürmek amacıyla 123 milyon sterlinlik yatırım kapsamında, Mart 2025 tarihine kadar Londra'da toplu ulaşım ücretlerini dondurma kararı açıkladı. Bu önemli adım, hükümetin Transport for London (TfL) finansman açığını kapatma taahhüdünden sadece birkaç hafta sonra geldi. Khan'ın ofisine göre, bu karar sayesinde Londralılar yılda 90 sterline kadar tasarruf edebilecekler.

Ancak, 2 Mayıs'ta gerçekleşecek olan belediye başkanlığı seçimleri öncesinde gelen bu karar, belediyedeki muhalefetin eleştirilerine maruz kaldı. Muhafazakar Parti adayı Susan Hall, Khan'ın bu adımını "sahte vaatlerin ardındaki son çaba" olarak nitelendirdi ve Londralılara ek vergi yükü getireceği iddiasında bulundu. Khan ise, bu kararın akıllı mali yönetimle desteklendiğini belirterek, Londra'nın ekonomik zorluklarına çözüm olmayı amaçladığını ifade etti.

Khan, daha önce 2016 ve 2021 yıllarında TfL ücretlerini dondurarak benzer adımlar atmıştı. Ofisi, bu kararın, Londralıları yaşam maliyeti krizinden koruma stratejisinin önemli bir parçası olduğunu vurguladı. Hükümetin TfL için 2024 yılı için ek 250 milyon sterlinlik fon desteğini açıklamasının yanı sıra, Khan ayrıca TfL personelinin maaşlarını artırmak amacıyla "ek fonlar" sağlama teklifinde bulundu.

Londra'daki ulaşım politikalarının mercek altına alındığı bu dönemde, Khan'ın aldığı kararın seçim atmosferini nasıl etkileyeceği ise merak konusu.


Haber Kaynağı : 12punto

2024 Başkan londra muhalefet seçim tasarruf ulaşım vergi