Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Macaristan İsveç’in NATO üyeliğini oylayacak: ABD'li senatörlerin görüşme talebi reddedildi

Macaristan Meclisi 26 Şubat pazartesi günü İsveç’in NATO üyeliğini oylayacak. Türkiye’nin İsveç’in üyeliğini kabul etmesinin ardından Macaristan, İsveç’in üyeliğini henüz onaylamamış olan son ülkeydi.

Macaristan İsveç’in NATO üyeliğini oylayacak: ABD'li senatörlerin görüşme talebi reddedildi

12PUNTO DIŞ HABERLER

Pazartesi günü yapılacak meclis oturumunda Macaristan, İsveç’in NATO’ya üyelik başvurusunu oylayacak. Oylama öncesinde Macaristan’ın ne yönde karar vereceği halen belirsizliğini koruyor.

Oturumda İsveç’in NATO üyeliğinin oylanması talebi, iktidardaki Macar Yurttaş Birliği(Fidesz) partisinin meclis grubu lideri Mate Kocsis’ten geldi. Kocsis, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, partisinin İsveç’in üyeliğini onaylamaya sıcak baktığını ifade etmişti.

ABD’Lİ SENATÖRLERİN GÖRÜŞME TALEBİ REDDEDİLDİ

Öte yandan Budapest Times’ın haberine göre oylama öncesinde Budapeşte’ye giden ve hükümet yetkilileriyle görüşmek isteyen bir grup ABD’li senatörün görüşme talebi reddedildi. Demokrat New Hampshire senatörü ve Senato NATO Gözlem Grubu eş başkanı Jeanne Shaheen, pazar günü bir açıklama yaparak hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi. Senatör, Macaristan’ın İsveç’in üyeliğini onaylamayan son ülke olduğunu hatırlatırken, Kongre’ye Macaristan’ın İsveç’in üyeliğini onaylamasını teşvik edecek bir teklif sunacaklarını sözlerine ekledi. Shaheen açıklamasında Macaristan’ı teşvik için nasıl bir teklif sunacakları konusunda ise detay vermedi.


Haber Kaynağı : 12punto

NATO Macaristan