Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Macron boks yaptığı fotoğraflarını paylaştı: Putin'e mesaj mı gönderiyor?

Emmanuel Macron'un kum torbasına vurduğunu gösteren resmi fotoğrafları resmi instagram hesabından yayınlandı. Fotoğraflar Fransa'da hem övgü hem de şaşkınlıkla karşılandı.

Macron boks yaptığı fotoğraflarını paylaştı: Putin'e mesaj mı gönderiyor?

12PUNTO DIŞ HABERLER

Salı günü Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un resmi fotoğrafçısı Soazig de la Moissonnière tarafından Instagram'da yayınlanan fotoğrafları karamsar siyah beyaz renkte ve cumhurbaşkanını egzersiz yaparken pazıları şişmiş halde gösteriyor.

Kısa süre sonra sosyal medya kullanıcıları Macron'u Rocky Balboa ile karşılaştırdı. Fotoğrafın, Fransa Cumhurbaşkanı'nın Ukrayna'ya desteği artırma ve cepheye asker gönderilmesini teklif etmesinin ardından yayınlanması tartışmaları da beraberinde getirdi. Bazı sosyal medya kullanıcıları, fotoğrafları Putin'in spor yaparken paylaştığı fotoğraflarla kıyasladı. Macron'un Vladimir Putin'e mesaj gönderdiği yorumları hem sosyal medyada, hem de uluslararası basında yer buldu.

Kadın dergisi Femme Actuelle, fotoğrafların, 'Brigitte Macron'un kocasını kararlı bir bakışla, sanki rakibiyle dövüşmek istiyormuş gibi' gösterdiklerini yazdı.

Bazı sosyal medya kullanıcıları ve Fransız basınında yorum yapanlar ise görüntülerden duydukları hayal kırıklığını dile getirdi. Fransız Yeşiller Milletvekili Sandrine Rousseau, fotoğraflardan birini şu yorumla yeniden yayınladı: “İlerlemecilik açısından ne büyük bir yenilgi. Ve siyasal iletişimde ne kadar fakirlik var.”

Merkez soldaki Libération gazetesinin köşe yazarı Jonathan Bouchet-Petersen, fotoğrafların 'oldukça korkutucu bir iletişim tercihi' olduğunu söyledi ve fotoğrafın, gerçekten küstah bir sosyal medya kullanıcısının ürünü gibi göründüğünü yazdı.

Lorraine Üniversitesi'nde tarih profesörü olan Éric Anceau, X'e fotoğrafların Vladimir Putin'in paylaştıklarına benzeyen, bazı liderlerin hoşuna giden neo-popülist erkekliğin bir parçası olduğunu yazdı.


Haber Kaynağı : 12punto

Fransa Emmanuel Macron Macron Putin Vladimir Putin Boks fotoğraf