Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Maduro'dan BRICS açıklaması: 'Yakında üye olacağız'

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ülkesinin yakında BRICS üyesi olacağını duyurdu.

Maduro'dan BRICS açıklaması: 'Yakında üye olacağız'

Venezuela’da bir televizyon programına katılan Maduro, ülkesinin kısa süre içinde BRICS’e tam üye olmayı hedeflediğini açıkladı.

‘Eski kolonyal dünyanın’ sona ereceğini ifade eden Maduro, yeni ‘çok kutuplu dünyanın’ ortaya çıkmasını kaçınılmaz gördüğünü belirtti.

Venezolana de Television kanalına konuşan Başkan Maduro, “İşgaller, soykırımlar, savaşlar ve üstünlük kompleksi" ile karakterize edilen ‘eski sömürge dünyasının’ yerini, BRICS’in konsolidasyonu ile geride bırakacağız” dedi. 

Venezuela lideri, başlangıçta Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'dan oluşan ve son zamanlarda Mısır, Etiyopya, İran, BAE ve Suudi Arabistan'ı da kapsayan BRICS grubunu ‘insanlığın geleceği’ olarak tanımladı.

Maduro "Yakında BRICS'e üye olacağız" diyerek, gelecek ekim ayında Rusya’da yapılacak BRICS zirvesinde ülkesinin tam üyeliğinin onaylanmasını beklediğini de sözlerine ekledi.

Uluslararası Para Fonu(IMF)'na  göre, BRICS şu anda satın alma gücü paritesi (PPP) açısından küresel GSYİH'nın %36'sını oluşturuyor; G7 grubu için bu oran %30'un biraz üzerinde.


Haber Kaynağı : 12punto

Maduro Venezuela BRICS