Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi: 'Gazze’nin yeniden imarının maliyeti 90 milyar dolar'

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Mısır Ordusu tarafından düzenlenen bir sempozyumda konuştu. Sisi, "Gazze’nin yeniden imarının maliyeti 90 milyar dolar" dedi.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi: 'Gazze’nin yeniden imarının maliyeti 90 milyar dolar'

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, İsrail’in 7 Ekim 2023'ten bu yana aralıksız saldırıları altında olan Gazze Şeridi’nin yeniden imarının maliyetinin 90 milyar dolar olduğunu söyledi.

Mısır’ın El-Ehram Gazetesi'nin haberine göre Cumhurbaşkanı Sisi, başkent Kahire’de Mısır Ordusu tarafından düzenlenen bir sempozyumda konuştu.

Sisi, Mısır devlet kurumlarından İsrail’in ağır bombardımanına maruz kalan Gazze Şeridi’nin yeniden imarına ilişkin bir rapor hazırlanması talebinde bulunduğunu belirterek, “Gazze’nin yeniden imarının maliyeti 90 milyar dolar” dedi.

Öte yandan El-Kahire Haber Kanalı'na göre Sisi, Gazze Şeridi’nde yaşananların hem Mısır’a hem tüm bölgeye yönelik bir meydan okuma anlamına geldiğini ifade etti.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 430’u çocuk, 8 bin 900’ü kadın olmak üzere 30 bin 960 Filistinli öldürüldü, 72 bin 524 kişi yaralandı.

Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.


Haber Kaynağı : AA

Mısır Filistin Sisi İsrail Gazze Şeridi