Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Ortadoğu'da gerilim tırmanırken, İran yeni silahlarını tanıttı: İsrail'e karşı 'birlik' mesajı

İran, başkent Tahran'da düzenlenen askeri geçit töreninde, yeni balistik füze ve insansız hava araçlarını sergiledi. Törene Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ve üst düzey askeri yetkililer katıldı.

Ortadoğu'da gerilim tırmanırken, İran yeni silahlarını tanıttı: İsrail'e karşı 'birlik' mesajı

İran-Irak Savaşı'nın 44. yıl dönümü nedeniyle, Tahran'da geniş katılımlı bir askeri geçit töreni yapıldı. İmam Humeyni Türbesi önünde düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yanı sıra üst düzey askeri yetkililer hazır bulundu. Geçit töreninde, İran'ın iki yeni silahının yanında, 23 balistik füze, insansız hava araçları ve zırhlı araçlar sergilendi.

Törende, Devrim Muhafızları Ordusu'na ait bin kilometre menzilli 'Cihad' adlı sıvı yakıtlı balistik füze ilk kez kamuoyuna sunuldu. Ayrıca, 'Şahid 136B' isimli kamikaze insansız hava aracı da törenin dikkat çeken unsurları arasında yer aldı.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İslam ülkelerine seslenerek, 'Eğer el ele verir ve birlik olursak İsrail rejimi cinayetlerine daha fazla devam edemez' diye konuştu.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan

PAZEŞKİYAN'DAN 'CAYDIRICILIK' MESAJI

İran Cumhurbaşkanı, yeni silahlarına atıfta bulunarak 'caydırıcı güçleri sayesinde kimsenin ülkelerine saldırmaya cesaret edemeyeceği' mesajını verdi.

Törende konuşan Pezeşkiyan, şu ifadeleri kullandı:

'İran’ın caydırıcı gücü sayesinde hiç kimse bu topraklara saldırmayı göze alamayacaktır. Silahlı kuvvetlerimizin askeri anlamda elde ettiği kazanımlar bunun bir sonucudur. Kutsal savunma döneminde (İran-Irak Savaşı) Devrim Muhafızları Ordusu ve Silahlı kuvvetlerimiz hava deniz ve kara birlikleri ile dayanışma içerisinde ülkemizin düşman tarafından işgal edilmesine izin vermedi. Bugün silahlı kuvvetlerimiz, bilim adamlarımız ve aydınlarımız sayesinde silah ihtiyacımızı yabancı ülkelerden temin etmeme gücüne ulaştık.'

'BÖLGEDE BARIŞ VE GÜVENLİĞİ SAĞLAYABİLİRİZ'

İsrail’in Filistin ve Lübnan’a yönelik saldırılarını işaret eden Pezeşkiyan, Ortadoğu'da barış ve güvenlik için çalışacaklarını da belirtti. İran'ın lideri, İsrail'e de mesaj vererek, 'saldırganlığa daha fazla müsamaha göstermeyeceklerini' dile getirdi.

Pazeşkiyan konuşmasında şöyle söyledi:

'Sadece kendi ülkemizin değil, aynı zamanda İslam ülkeleri ile iş birliği içerisinde bölgede barış ve güvenliği sağlayabiliriz. İslam ülkeleri ile sağlanacak bu iş birliği ile sivilleri, kadınları ve çocukları katleden işgalci İsrail rejiminin cinayetlerini engelleyebiliriz. Eğer el ele verir ve birlik olursak İsrail rejimi cinayetlerine daha fazla devam edemez.'


Haber Kaynağı : İHA

İran İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan Füze balistik füze İsrail İran İsrail