Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Özgür Özel'den İspanya Başkanı Sanchez'e teşekkür

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla Filistin Devleti'ni tanıyacaklarını açıklayan İspanya Başbakanı Sanchez'e teşekkürlerini sundu.

Özgür Özel'den İspanya Başkanı Sanchez'e teşekkür

Özel, Filistin Devleti'ni yazdan önce tanıyacaklarını açıklayan İspanya Başkanı Sanchez'e teşekkürlerini sunarken aynı zamanda sosyal demokrat liderlere de Filistin çağrısı yaptı.

Özel şu paylaşımda bulundu:

İspanya Başbakanı ve Sosyalist Enternasyonal Başkanı değerli dostum Pedro Sanchez'in Filistin Devleti'ni yaz aylarından önce tanıyacakları açıklamasını memnuniyetle karşıladım. 

Tüm sosyal demokrat liderlere Filistin'i tanıma ve Filistin'in yanında durma çağrımı yineliyorum.

SANCHEZ'İN FİLİSTİN AÇIKLAMASI

İrlanda, Malta ve Slovenya başbakanlarıyla doğru koşulların sağlanması halinde Filistin devletinin tanınmasına ilişkin aldıkları ortak kararın yazdan önce hayata geçeceğini açıklayan Sanchez, ülkesinin Filistin devletini tanıma kararını ilk olarak Bakanlar Kurulunda alacağını ve ardından Meclise sunacağını ifade etti.

Sanchez, İsrail ile Hamas arasındaki açık savaşta bölgede barış ve güvenliği garanti altına almanın tek yolunun Filistin'in tanınması olduğunu düşündüğünü vurguladı.


Haber Kaynağı : 12punto

Filistin İspanya İsrail Pedro Sanchez Sosyalist Enternasyonal