Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Pentagon duyurdu: Almanya'ya hipersonik füzeler konuşlandırılacak

Pentagon, ABD’nin 2026'da Almanya'da hipersonik silahlar da dahil olmak üzere uzun menzilli silah sistemleri konuşlandıracağını açıkladı.

Pentagon duyurdu: Almanya'ya hipersonik füzeler konuşlandırılacak

ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) yapılan açıklamada, ABD'nin 2026 yılından itibaren Almanya'da hipersonik silahlar da dahil olmak üzere uzun menzilli saldırı sistemleri konuşlandırmaya başlayacağı belirtildi.

Açıklamada, "ABD, görev gücünün uzun menzilli atış kabiliyetinin kalıcı olarak konuşlandırılmasına yönelik plan kapsamında 2026 yılından itibaren aralıklı olarak Almanya'ya uzun menzilli silahlaryerleştirmeye başlayacak” ifadesine yer verildi.

Geleneksel uzun menzilli ateş birimleri arasında SM-6, Tomahawk füzeleri ve geliştirilmekte olan hipersonik silahların yer alacağı kaydedildi.

Ayrıca, ABD ve Almanya hükümetlerinin konuya ilişkin gerekli anlaşmaya vardığı vurgulandı.

Yeni silahların, Avrupa'daki mevcut kara tabanlı silahlara göre çok daha geniş bir menzile sahip olacağı ileri sürülüyor.

Daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin INF Antlaşması'ndan çekilmesinin ardından Rusya'nın orta ve kısa menzilli füze sistemlerinin geliştirilmesi ve üretimine başlama hakkına sahip olduğunu ve bu tür silahları üretmeye başlayacağını ifade etmişti.


Haber Kaynağı : 12punto

Pentagon Almanya