Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Putin Erdoğan'ın sözlerini hatırlattı! 'Nüfus artışı için her ailede üç çocuk olmalı'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülke nüfusundaki gerilemenin önüne geçilmesi amacıyla ailelere “en az üç çocuk” yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Putin Erdoğan'ın sözlerini hatırlattı! 'Nüfus artışı için her ailede üç çocuk olmalı'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin nüfus düşüşüyle başa çıkma amacıyla ailelere "en az üç çocuk" yapmaları çağrısında bulundu. Daha önce AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da benzer ifadelere vermişti.

Kaliningrad ziyaretinde üniversite öğrencileriyle buluşan Putin, "İki kişi, sadece bir çocuk üretirse nüfus düşer, iki çocukla bile durumu sabit tutabiliriz. Nüfusun artması için her ailede üç çocuğa ihtiyaç var" dedi.

Putin, eğitim düzeyinin artması ve kadınların kariyerlerine odaklanmalarıyla doğum oranlarının azaldığını belirtirken, genç ailelere destek olmaya çalıştıklarını ifade etti. Çiftlere, çocuk sahibi olmayı ertelememeleri gerektiğini vurgulayan Putin, bunun "devlet için bir ihtiyaç" olduğunu savundu.

Rusya'da geçen yıl doğum oranları 1999'dan sonraki en düşük seviyeye gerilemişti. Nüfus Dairesi, doğum oranlarında düşüşün 2027'ye kadar devam etmesinin beklendiğini açıklamıştı. Rus hükümeti, çocuk sahibi ailelere düşük faizli ev kredisi gibi çeşitli destekler sunarak nüfus artışını teşvik etmeye çalışıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Nüfus Artışı Vladimir Putin Rusya Recep Tayyip Erdoğan