Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Rus generalden Ukrayna iddiası: '2024 bitmeden saldıracaklar'

Rusya Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Aleksandr Pavlyuk, Kiev'in bu yılın sonlarında savaş alanında inisiyatifi ele geçirmek için karşı saldırı düzenleyebileceğini açıkladı.

Rus generalden Ukrayna iddiası: '2024 bitmeden saldıracaklar'

12PUNTO DIŞ HABERLER

Kara kuvvetleri komutanı Aleksandr Pavlyuk, Ukrayna'nın birliklerini yeniden organize ederek bu yıl yeni bir karşı saldırı başlatmayı planladığını söyledi.

Çarşamba günü Rus haber kanalı ICTV'ye açıklamalar yapan Pavlyuk, Ukrayna'nın en acil hedefinin Rusya'nın ilerleyişini durdurmak ve kendi birliklerini yeniden gruplandırmak olduğunu, böylece tükenen Ukrayna kuvvetlerinin ön cepheden çekilip takviye edilebileceğini söyledi. Pavlyuk'a göre Ukrayna bunu başarırsa daha sonra bir saldırı grubu oluşturabilir ve karşı saldırılar düzenlemeye başlayabilir.

Pavlyuk , "Durumu kısa sürede istikrara kavuşturacağımızı düşünüyorum" dedi ve komutanlığın 'birlikleri daha aktif eylemlere hazırlamak ve inisiyatifi ele geçirmek için mümkün olan her şeyi yapmaya çalıştığını' belirtti.

Ukrayna ordusu, Rus kuvvetlerinin geçen ay sıkı bir şekilde korunan Avdeevka şehrini ele geçirdiği Donbass'ta geri çekiliyor. Toprak kayıpları, Kiev'in artan mühimmat sıkıntısı ve Batı'dan gelen askeri yardımların teslimatındaki gecikmeler nedeniyle meydana geldi.


Haber Kaynağı : 12punto

Rusya Rusya Ukrayna