Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Rus hava araçları Letonya ve Romanya hava sahalarını ihlal etti: NATO kınama yayınladı

Romanya ve Letonya, Rus İHA'larının hava sahalarını ihlal ettiğini duyurdu. NATO 'potansiyel olarak tehlikeli' olarak niteledği eylemleri kınadığını açıkladı.

Rus hava araçları Letonya ve Romanya hava sahalarını ihlal etti: NATO kınama yayınladı

12PUNTO DIŞ HABERLER

NATO üyesi ülkeler olan Romanya ve Letonya, Rus İHA'larının hava sahalarını ihlal ettiğini duyurdu. Hava sahalarını ihlal eden araçlarının İHA tipi saldırı uçakları olduğu belirtilirken, araçlardan birinin Rusya'nın Ukrayna'ya gece saldırıları sırasında Romanya'ya uçtuğu bilgisi paylaşıldı. Diğer aracın ise önceki gün doğu Letonya'da düşürüldüğü bildirildi. 

Romanya Savunma Bakanlığı, Moskova'nın Ukrayna'daki Tuna Nehri'nin karşısında 'sivil hedefleri ve liman altyapısını' vurmasıyla birlikte bir İHA'nın Pazar günü erken saatlerde Romanya topraklarına girdiğini söyledi. 

Bakanlık açıklamasında, Bükreş'in hava sahasını izlemek için F-16 savaş uçakları konuşlandırdığını ve Romanya'nın doğu sınırındaki komşuları Moldova ve Ukrayna'nın bölgede yaşayan sakinlerine yazılı uyarılar gönderdiğini ekledi. Can kaybı veya hasarla ilgili bir bilgi paylaşılmadı. 

Letonya Savunma Bakanı Andris Spruds daha sonra bir Rus İHA'sının bir gün önce Rezekne kasabası yakınlarında düştüğünü ve büyük olasılıkla komşu Belarus'tan Letonya'ya saptığını söyledi.

NATO'nun görevden ayrılan genel sekreter yardımcısı ve Romanya'nın eski üst düzey diplomatı Mircea Geoana, askeri ittifakın Rusya'nın Romanya hava sahasını ihlal etmesini kınadığını söyledi . Mircea Geoana, X'te şunları yazdı:

'Rusya'nın müttefiklere karşı kasıtlı bir saldırı düzenlediğine dair hiçbir bilgimiz olmasa da, bu eylemler sorumsuz ve potansiyel olarak tehlikelidir.' 

Letonya ordusu da benzer şekilde Moskova veya Minsk'in ülkeye bilerek bir drone gönderdiğine dair hiçbir belirti olmadığını söyledi.


Haber Kaynağı : 12punto

Rusya Rusya Ukrayna Rusya Ukrayna savaşı Romanya Letonya