Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Rus muhalif Aleksey Navalni'nin cenazesi ailesine verildi

Navalni'nin sözcüsü Kira Yarmiş sosyal medya hesabından, yetkililerin cenaze töreninin "ailenin istediği ve Aleksey'in hak ettiği şekilde" yapılmasına izin verip vermeyeceğini bilmediğini söyledi.

Rus muhalif Aleksey Navalni'nin cenazesi ailesine verildi

Geçen hafta hapishanede beklenmedik bir şekilde ölen Aleksey Navalni'nin sözcüsü Kira Yarmiş Rus muhalif liderin naaşının annesine teslim edildiğini duyurdu.

Yarmiş sosyal medya hesabından, yetkililerin cenaze töreninin "ailenin istediği ve Aleksey'in hak ettiği şekilde" yapılmasına izin verip vermeyeceğini bilmediğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Öncesinde Navalni'nin eşi Yulia Navalnaya, Rus yetkililerden cenazenin defnedilmek üzere verilmesini isterken "şeytani" Vladimir Putin'i eşinin cesedine "işkence yapmakla" suçlamıştı.

Rusya'nın önde gelen kanaat önderleri, sanatçıları ve aktivistleri cenazenin annesine teslim edilmesi çağrısında bulunmuş Navalny'nin annesi Lyudmila Navalnaya da Rus müfettişlerin, halka açık bir cenaze töreni olmadan toprağa verilmesini kabul edene kadar cenazesini teslim etmeyi reddettiklerini söylemişti.


Haber Kaynağı : 12punto

cenaze Putin Rusya Vladimir Putin Aleksey Navalni