Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Rus muhalif lider Alexei Navalny hayatını kaybetti!

Rusya Federal Cezaevi Servisi, muhalif lider Alexei Navalny'nin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Rus muhalif lider Alexei Navalny hayatını kaybetti!

Rusya Federal Cezaevi Servisi, hükümlü Rus muhalif lider Alexei Navalny'nin öldüğünü duyurdu.

Hapisteki Rus muhalif Alexei Navalny'nin cezasını çektiği Yamalo-Nenets Cezaevi, muhalif liderin ölüm haberini duyurdu.

Federal Cezaevi Servisi, internet sitesinde yayınladığı açıklamada, Navalny'nin Cuma günü yürüyüş yaptıktan sonra "kendini iyi hissetmediğini" ve "neredeyse anında bilincini kaybettiğini" açıkladı. Muhalif siyasetçinin fenalaşmasının ardından sağlık personelinin çağrıldığı, ancak hayata döndürülemediği belirtildi.

Öte yandan, ölüm nedeninin tespit edilmeye çalışıldığı duyuruldu.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilerin Navalni'nin ölümüne ilişkin sorularını yanıtladı ve Kremlin'in Navalni'nin hayatını kaybetmesiyle ilgili bilgisi olmadığını belirtti. Peskov, Federal Cezaevi Hizmetleri'nin Navalni'nin ölümünün nedenlerini belirlemek için belirli kurallar çerçevesinde araştırma yaptığını ve bunun için herhangi bir talimata gerek olmadığını ifade etti. Ayrıca "Doktorlar gerekli araştırmaları yapacaktır" dedi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e konuyla ilgili bilgi verildiğini ekledi.

Rusya Federal Cezaevi Hizmetleri (FSİN), tutuklu muhalif Aleksey Navalnıy'nın cezaevinde hayatını kaybettiğini duyurdu. FSİN'den yapılan açıklamada, Yamalo-Nenets Özerk Bölgesi'ndeki 3 no'lu cezaevinde bulunan Navalnıy'nın sağlığının kötüleştiği ve bilincini kaybettiği belirtildi. Açıklamada, "Navalnıy'a yapılan gerekli tıbbi müdahaleler olumlu sonuç vermedi. Doktorlar ölümünü tespit etti. Ölüm nedeni araştırılıyor" ifadelerine yer verildi.

Navalni'nin yardımcısı Leonid Volkov, Rus makamlarının Navalni'nin hapishanede öldürüldüğüne dair bir itiraf yayınladığını aktardı ve bunu doğrulamak ya da yanlış olduğunu kanıtlamak için herhangi bir yol olmadığını belirtti.


Haber Kaynağı : 12punto

Alexei Navalny