Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Rusya’dan Batı’ya ürperten tehdit

İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre, Rusya, Ukrayna’daki savaşı kaybetmesi durumunda Batı’ya karşı “tüm silahlarını” kullanacak.

Rusya’dan Batı’ya ürperten tehdit

İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre, Rusya, Ukrayna’daki savaşı kaybetmesi durumunda Batı’ya karşı “tüm silahlarını” kullanma tehdidinde bulundu. Kremlin, Vladimir Putin’in isteğini alamazsa İngiltere, ABD, Almanya ve Ukrayna’ya nükleer füzeler ateşlemekle tehdit etti.

2008-2012 yılları arasında Rusya’nın devlet başkanı olarak görev yapan Vladimir Putin’in yakın müttefiki Dmitry Medvedev, Moskova’nın kanlı savaşı kaybetmesi durumunda düşmanlarına Armageddon’u başlatacağını söyledi. Medvedev, Putin’in istila ettiği Ukrayna’nın bazı bölgelerinden vazgeçmek zorunda kalırsa, Batı’nın Rusya’yı sadece zayıflatacağı ve 1991 sınırlarına geri döndüreceği korkusunu taşıyor.

Putin’in yandaşı Medvedev, “Rusya’yı 1991 sınırlarına geri döndürme girişimleri sadece bir sonuca yol açar. Batı ülkeleriyle küresel bir savaşa doğru. Devletimizin tüm stratejik cephaneliğini kullanarak. Kiev, Berlin, Londra, Washington.” dedi.

Batı’nın istediği gibi olursa, bugünkü Rusya’nın “doğrudan ve geri dönüşü olmayan bir şekilde çöküşü” olacağını belirten Medvedev, Batı’yı Rusya’da “şiddetli bir iç savaş” çıkarmakla suçladı.

PUTİN'İN SİLAHLARI

Rus liderin, kullanımına hazır 6.000’den fazla ürperten süper silah koleksiyonu bulunuyor. Bu devasa nükleer başlıklar, kara, deniz ve hava yoluyla ateşlenebilir.

Putin, Tucker Carlson ile yaptığı tartışmalı röportajda, ‘durdurulamaz’ füzeler de dahil olmak üzere son derece güçlü silahlardan bahsetti. “Uzun menzilli hipersonik sistemler oluşturduk ve bunların gelişiminde herkesin önündeyiz, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkeler dahil ve onları her gün geliştiriyoruz.” demişti.

Rus lider ayrıca Ukrayna’ya müdahale eden herhangi bir Batı ülkesine karşı nükleer silahları çekinmeden kullanacağını açıklamıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

Almanya Amerika Başkan Berlin Füze İngiltere Kremlin londra Moskova müdahale Nükleer Putin röportaj Rusya savaş silah tehdit Vladimir Putin ukrayna