Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sırbistan Belgrad seçimlerini tekrar edecek: Protestocular seçimi iptal ettirdi

Belgrad Belediye Başkanı Aleksander Sapic, başkent Belgrad'da seçimlerin tekrar yapılacağını duyurdu. Seçimlerin tekrar edilmesi kararı, aralık ayından bu yana süren protestoların ardından verildi.

Sırbistan Belgrad seçimlerini tekrar edecek: Protestocular seçimi iptal ettirdi

12PUNTO DIŞ HABERLER

Aralık ayında yapılan yerel seçimlerin ardından Sırbistan'da muhalefet, seçimlere hile karıştırıldığı gerekçesiyle protestolar düzenlemeye başlamıştı. Sırp yetkililerin suçlamaları reddetmesine karşın belediye başkanı Sapic, Belgrad'da seçimlerin tekrar edilmesine karar verildiğini açıkladı.

Belediye başkanı seçilen Aleksander Sapic, iktidardaki Sırp İlerleme Partisi(SNS)'nin üyesi. Partinin cumartesi günü yaptığı toplantının ardından konuşan Sapic, "Zararımıza bir karar verdik ama korkmuyoruz. Meşruiyet çıtasını yükselttik" açıklamasını yaptı. 

Yeniden yapılacak seçimlerin tarihi ise henüz açıklanmadı. Ancak SNS, seçim çalışmalarına başladığını duyurdu. 

Muhalefetteki Şiddete Karşı Sırbistan İttifakı(SPN) adına yarışan Dobrica Veselinoviç, seçimlerin tekrarlanacağı duyurusunu "Dolandırıcılığı kaydeden ve fotoğraflarını çeken vatandaşlar, gözlemciler, sivil toplum ve diğer herkes için bir zafer" olarak değerlendirdi.

Belgrad'daki seçimlerde SNS ve SPN sırasıyla oyların %39,93'ünü ve %35,39'unu almıştı.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı, seçimlerin Cumhurbaşkanı Vucic'in ‘hakimiyetinde’ olduğunu ve bunun ‘iktidar partisinin sistemik avantajlarıyla birlikte adaylar için adaletsiz koşullar yarattığını’ öne süren bir rapor yayınlamıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

Sırbistan Belgrad yerel seçim