Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8510
Dolar
Arrow
34,2182
İngiliz Sterlini
Arrow
45,4500
Altın
Arrow
2925,0000
BIST
Arrow
9.072

Son Dakika: Nasrallah suikastı sonrası Hizbullah'tan ilk açıklama! 'İsrail karadan saldırırsa...'

Hizbullah Genel Sekreter yardımcısı Naim Kasım, Hasan Nasrallah suikastının ardından ilk açıklamasını yaptı. İsrail’in gerginliği yükselttiğini söyleyen Kasım, "İsrail'in bu soykırımında ABD de sorumlu. İsrail karadan saldırırsa hazırız" dedi.

Son Dakika: Nasrallah suikastı sonrası Hizbullah'tan ilk açıklama! 'İsrail karadan saldırırsa...'

İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmalar Ortadoğu'daki tansiyonu yükseltmeye devam ediyor.

Lübnan'a son günlerde yoğun saldırılar düzenleyen İsrail, 27 Eylül'deki hava saldırısında Beyrut'ta bulunan Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı öldürdü.

Nasrallah suikastı sonrası Hizbullah'tan ilk açıklama geldi. Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, İsrail'in gerginliği yükselttiğini söyledi.

İsrail'in saldırılarında öldürülen Hizbullah üyelerinin isimlerini anarak konuşmasına başlayan Naim Kasım'ın açıklamaları şöyle:

"Bir kardeşimizi, liderimizi kaybettik. Nasrallah ABD önünde set oldu, işgallerin önünde durdu. İsrail, Lübnan'ın her bölgesinde suç işliyor. Zarar vermediği köy kalmadı, evinde oturanları da vuruyor. ABD, İsrail'i bütün gücüyle destekliyor.

"CİHAT MEYDANINDA İLERLEYECEĞİZ"

İsrail, önümüz açık ve istediğimizi yaparız diye düşünüyorsa yanılıyor. Zafere doğru koşuyoruz. Acılara rağmen yolumuza devam edeceğiz. Biz Allah'ın verdiği zafer sözüne inanıyoruz. Sabredeceğiz, Allah'ın emrettiği gibi sabredeceğiz. Hasan Nasrallah'ın bize öğrettiği bir yol var, o yol devam edecek. Cihat meydanında ilerleyeceğiz. Teşkilatımız aynı şekilde devam edecek. Meydandan çekilmeyeceğiz. Lübnan halkına bütün dünyanın gözü önünde saldırıyorlar. Bizi dağıtmak istiyorlar. Asla geri çekilmeyeceğiz.

"KARA SALDIRISINA HAZIRIZ"

Savaşın uzun süreceğini biliyoruz, her olasılığa hazırız. Kara saldırısı gerçekleşecekse buna da hazırız. Düşman İsrail asla hedeflerine ulaşamayacak. İsrail, askeri gücümüzü asla bitiremez.

"EN YAKIN ZAMANDA YENİ LİDERİMİZİ SEÇECEĞİZ"

Fırtınalar bizi sarsmadı, 2006'da olduğu gibi zafere ulaşacağız. Rehberlerin yerine geçecek adaylar her zaman var. Yedek kadrolar her zaman var. Elimizde olan bütün liderleri değerlendireceğiz. En yakın zamanda yeni liderimizi seçeceğiz."


Haber Kaynağı : 12punto

Naim Kasım Hizbullah hasan nasrallah