Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Tayland'da eşcinsel evlilik yasası kabul edildi: 'Eşitliğin başlangıcı'

Tayland'da eşcinsel evliliği ve eşcinsel çiftlere yasal haklar verilmesine yönelik yasa tasarısı mecliste kabul edildi.

Tayland'da eşcinsel evlilik yasası kabul edildi: 'Eşitliğin başlangıcı'

12PUNTO DIŞ HABERLER

Tayland Meclisi, eşcinsel evliliklerin yasal olarak tanınmasını sağlayan bir yasa tasarısını onayladı. Yasanın yürürlüğe girmesi halinde Tayland'da eşcinsel evliliklerin yolu açılacak. Tasarının hayata geçirilmesi için Senato ve Kral Vajiralongkorn'un onay vermesi bekleniyor.

Yasa tasarısının 2024'ün sonuna kadar onaylanması planlanıyor. Senato ve kralın onay vermesi halinde, Tayland eşcinsel birliktelikleri tanıyan tek Güneydoğu Asya ülkesi haline gelecek.

Milletvekili ve alt meclisin evlilik eşitliği komitesi başkanı Danuphorn Punnakanta, yasa tasarısını sunarken parlamentoda şu ifadeleri kullandı: 

"Bu eşitliğin başlangıcıdır. Bu, her soruna evrensel bir çare değil ama eşitliğe doğru atılan ilk adımdır. Bu yasa, haklarını bu gruba(LGBT'yi kastediyor) iade etmek istiyor, onlara hak vermek değil."

Mevcut 415 milletvekilinden 400'ünün kabul ettiği yeni yasa, evliliği bir erkek ve kadın arasında değil, iki kişi arasındaki birliktelik olarak tanımlayacak. Ayrıca LGBTQ+ çiftlere evlilik vergisinde indirim, miras alma ve birbirlerinin sigortasından yararlanma hakları verilecek.

Yasaya göre evli eşcinsel çiftler de çocuk evlat edinebilecekti. Ancak alt meclis, komitenin 'babalar ve anneler' yerine 'ebeveynler' teriminin kullanılması yönündeki önerisini kabul etmedi. Meclisin onayladığı haliyle yasa, evlat edinme hakkını içermiyor.

Tayland'da halihazırda cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim ayrımcılığını yasaklayan yasalar var. Güney Asya ülkesi bu nedenle bölgenin en LGBTQ+ dostu ülkelerinden biri olarak görülüyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Tayland LGBT eşcinsel eşcinsel evlilik