Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğu'na saldırı düzenlendi: Arkasında PKK'mı var?

Türkiye’nin Hannover Başkonsolosluğu'na kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı düzenlendi. Saldırının arkasında PKK yandaşlarının olduğundan şüpheleniliyor.

Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğu'na saldırı düzenlendi: Arkasında PKK'mı var?

Kimliği belirsiz bir grup saldırganın, Türkiye’nin Hannover Başkonsolosluğu'na taş ve sopalarla saldırması sonucu binanın giriş kapısında hasar meydana geldi.

Saldırıyı PKK yandaşlarının gerçekleştirdiği düşünülüyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinin Hannover kentinde iddiaya göre terör örgütü yandaşları, belediyenin Nevruz kutlamaları için verdiği yürüyüş izninin ardından An der Christuskirche Caddesi’ndeki Türkiye’nin Hannover Başkonsolosluğu'na taş ve sopayla saldırdı.

Başkonsolosluk binasının giriş kapısında maddi hasar meydana geldi.

Başkonsolos Gül Özge Kaya, saldırının ardından Alman yetkililerle görüştü.

Uluslararası Demokratlar Birliği Aşağı Saksonya Başkanı İlhami Oğuz, yapılan saldırının ardından Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya ile görüştüğünü belirtti.

Oğuz, Başkonsolos Kaya’nın saldırının ardından Alman yetkililerle görüştüğünü, olayın aydınlatılması ve Türk sivil toplum kuruluşlarının güvenliğinin sağlanması talebinde bulunduğunu ifade ettiğini aktardı.

Dışişleri Bakanlığı saldırıyla ilgili bir açıklama yayınlayarak şu ifadeleri kullandı:

"26 Mart gecesi PKK terör örgütü destekçileri tarafından Hannover Başkonsolosluğumuzun giriş kapısına bir saldırı düzenlenmiştir. Olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmamıştır. Saldırının ardından, Alman yetkililerle temas edilerek vatandaşlarımızın ve diplomatik misyonlarımızın güvenliğinden Alman makamlarının sorumlu olduğu hatırlatılmış, Avrupa’daki Türk toplumunu tahrik amaçlı eylemlere müsaade etmemeleri gerektiği aktarılmıştır."


Haber Kaynağı : İHA

PKK Türkiye Hannover