Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Ünlü şarkıcının konserinde doğum kontrol hapı dağıtıldı: Eleştirilerin hedefi oldu

Kürtajın yasak olduğu Missouri'deki Olivia Rodrigo konserinde doğum kontrol hapı dağıtıldı.

Ünlü şarkıcının konserinde doğum kontrol hapı dağıtıldı: Eleştirilerin hedefi oldu

 

12PUNTO DIŞ HABERLER

Olivia Rodrigo, ABD’nin Missouri eyaletinde konser verdi. Verilen konserde ünlü yıldızı dinlemeye gelenlere, Rodrigo’nun üreme haklarını korumaya yönelik Fund 4 Good kampanyası aracılığıyla 50 dolarlık hap ve prezervatifler dağıtıldı.

Konsere gelenler, ücretsiz cinsel sağlık ürünleri ve doğum kontrol hapı dağıtılacağını bilmiyordu. Konserin yapıldığı stadyumda, kadınlar tuvaletinin hemen yanında, konsere gidenlerin kürtaj fonlarına bağışta bulunabilecekleri ve bazen B planı olarak da adlandırılan bedava prezervatif ve ertesi gün haplarını alabilecekleri bir masa vardı.

 

 

Geçtiğimiz ay dünya turuyla birlikte Rodrigo, kadınların ve kız çocuklarının üreme haklarını korumayı amaçlayan Fund 4 Good kampanyasını başlattı. Rodrigo'nun konser turlarından elde edilen gelirlerin bir kısmı fona aktarılacak. Girişimin bir parçası olarak Rodrigo, kendisini turun çeşitli duraklarındaki yerel şubelerle buluşturan Ulusal Kürtaj Fonları Ağı ile birlikte çalışmaya başladı.

Missouri'de kürtaj yasa dışı, yalnızca hamile bir kişinin hayatını tehdit eden acil durumlarda izin veriliyor. Missouri Cumhuriyetçileri ayrıca eyalette 'cinsel yolla bulaşam enfeksiyon'(CYBE) taramaları ve doğum kontrolü gibi üreme sağlığı hizmetleri sağlayan Planlı Ebeveynlik Kurumu'nun finansmanını kesmeye çalışıyor.

Missouri eyaletininin cumhuriyetçi senatörü Bill Eigel, X hesabından bir paylaşım yaparak, Rodrigo'nun 'utanması gerektiğini' söyledi.

The Guardian gazetesinin haberine göre, sosyal medyada da Rodrigo'nun konserinde cinsel sağlık ürünleri ve doğum kontrol hapı dağıtılmasına tepki gösterenler oldu. Sosyal medya kullanıcıları, bu konuda ikiye bölündü. 

Öte yandan konser sırasında kürtajla ilgili bir açıklamada yapan Rodrigo, "Bu kadar çok kadının ve kız çocuğunun bu yüzden ölecek olmasından dolayı yıkılmış durumdayım. Sıradaki şarkıyı, günün sonunda özgürlüğü gerçekten umursamadıklarını bize gösteren Yüksek Mahkeme'nin beş üyesine ithaf etmek istedim" dedi.

 

 


Haber Kaynağı : 12punto

ABD kürtaj Olivia Rodrigo