Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Ürdün'de ABD üssüne saldırı: 3 asker öldü

ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün’deki ABD üssüne düzenlenen dron saldırısı hakkında yaptığı açıklamada, “Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini biliyoruz” dedi.

Ürdün'de ABD üssüne saldırı: 3 asker öldü

Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırına yakın konuşlanmış ABD güçlerine yönelik insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen saldırıda 3 ABD askerinin öldüğü, 34 yaralının olduğu bildirildi.

ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün’de Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan üsse düzenlenen dron saldırısıyla ilgili İran’ı hedef gösterdi. Saldırıyı İran destekli İslami Direniş Örgütü üstlendi. 

"HESAP SORACAĞIZ"

Biden, "Dün gece Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırı yakınında konuşlanmış güçlerimize insansız hava aracıyla yapılan saldırıda 3 ABD askeri öldürüldü ve çok sayıda kişi de yaralandı. Bu saldırıyla ilgili gerçekleri hala topluyor olsak da, bunun Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini biliyoruz. Hiç şüpheniz olmasın tüm sorumlulardan bizim seçtiğimiz bir zamanda ve şekilde hesap soracağız" dedi.

Söz konusu saldırının "alçak bir saldırı" olduğunu ifade eden Biden, saldırıda ölen askerleri vatansever olarak nitelendirerek, “Hep birlikte ailelerine karşı taşıdığımız kutsal sorumluluğu yerine getireceğiz. Onların onuruna, şanına layık olmaya çalışacağız. Terörle mücadele konusundaki kararlılığımızı sürdüreceğiz” dedi.

"SALDIRILARIN ÇOĞU İRAN BAĞLANTILI GRUPLAR"

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Ürdün’de Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan üsse düzenlenen dron saldırısında 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini, 25 ABD askerinin de yaralandığını duyurmuştu. Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana Irak ve Suriye'de ABD askerlerinin bulunduğu üslere yönelik 158’den fazla saldırı düzenlendi. Saldırıların çoğu İran bağlantılı gruplar tarafından üstlenildi.

ABD'Lİ SENATÖRDEN İRAN'A MİSİLLEME ÇAĞRISI

ABD’li Senatör Tom Cotton, Ürdün’deki ABD üssüne düzenlenen saldırıyla ilgili ABD Başkanı Joe Biden’a İran'a misilleme çağrısında bulunarak, “Daha azı, Joe Biden'ın başkomutan olmaya layık olmayan bir korkak olduğunu doğrulayacaktır” dedi.

ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Tom Cotton, Ürdün'ün kuzeydoğusunda Suriye sınırı yakınlarında ABD üssüne düzenlenen saldırıyla ilgili ABD Başkanı Joe Biden’a İran’a misilleme çağrısında bulundu. Cotton, "Joe Biden, birliklerimize yönelik saldırılara göz yumarak, milyarlarca dolar rüşvet vererek, İran'ı yıllarca cesaretlendirdi. Askerlerimizi ortada bıraktı” dedi.

Söz konusu saldırılara verilecek tek yanıtın İran'ın hem İran'daki hem de Orta Doğu'daki terörist güçlerine karşı yıkıcı bir askeri misilleme olması gerektiğini vurgulayan Cotton, “Daha azı, Joe Biden'ın başkomutan olmaya layık olmayan bir korkak olduğunu doğrulayacaktır” dedi


Haber Kaynağı : İHA

ABD asker İran Joe Biden saldırı ürdün