Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/dunya/video-afganistana-yolcu-ucagi-dustu-4-murettebat-6-kisi-17323

Afganistan'a yolcu uçağı düştü! 4 mürettebat 6 kişi...

Hindistan'a ait bir yolcu uçağının Afganistan'ın kuzeyindeki Badakhshan vilayetinde düştüğü açıklandı. Ancak Hindistan iddiaları yalanlarken Rusya'dan yapılan açıklamada uçağın Rusya’ya kayıtlı ve Fransız yapımı Falcon 10 tipi olduğu ve ilk belirlemelere göre uçakta 4’ü mürettebat 6 kişinin bulunduğu belirtildi.

Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinde, Hindistan'a ait bir yolcu uçağı düştü. Hindistan iddiları yalanlarken Rusya'dan yapılan açıklamada uçağın Rusya kayıtlı olduğu bildirildi.

Afgan basınında yer alan haberlere göre Badahşan Vilayeti Kültür ve Enformasyon Müdürü Zabihullah Amiri, basına yaptığı açıklamada, Hindistan'a ait bir yolcu uçağının Kuran-Muncan ve Zibak ilçeleri arasında bulunan Tophaka Dağları'na düştüğünü duyurdu.

Amiri, sabah saatlerinde meydana gelen kazanın yaşandığı bölgeye bir arama kurtarma ekibinin sevk edildiğini kaydetti.

HİNDİSTAN YALANLADI

Afganistan tarafından yolcu uçağının Hindistan’a ait olduğuna ilişkin açıklamaya Hindistan’dan yalanlama geldi.

Hindistan Havacılık Bakanlığı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, uçağın Hindistan’a ait olmadığını duyurdu. Açıklamada, “Afganistan’da meydana gelen talihsiz uçak kazası ne Hindistan’a ait bir tarifeli uçak ya da tarifesiz (charter uçağı değildir” ifadeleri kullanıldı.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Rus Havacılık İdaresi ise yaptığı açıklamada, uçağın Özbekistan üzerinden Moskova’ya hareket ettiği sırada dün akşam saatlerinde Afganistan üzerinde radardan kaybolduğunu duyurdu. Açıklamada, Rusya’ya kayıtlı uçağın Fransız yapımı Falcon 10 tipi olduğu ve ilk belirlemelere göre uçakta 4’ü mürettebat 6 kişinin bulunduğu belirtildi.

Haber Kaynağı : İHA