Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,0377
Dolar
Arrow
34,0303
İngiliz Sterlini
Arrow
45,3604
Altın
Arrow
2830,0000
BIST
Arrow
9.975
/dunya/video-israilden-hizbullaha-ikinci-siber-saldiri-telsiz-cihazlari-patlatildi-51375

İsrail'den Hizbullah'a ikinci siber saldırı: Telsiz cihazları patlatıldı

Lübnan'da Hizbullah mensuplarının kullandığı telsizlerin patlatılması sonucu 9 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin yaralandığı belirtildi.

Lübnan'da Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazlarının patlatılmasının ardından bu kez telsizler infilak ettirildi.

Ülkenin güneyinde, başkent Beyrut'un güney banliyölerinde ve Bekaa bölgesinde patlama sesleri duyuldu.

Patlamalardan biri, dün çağrı cihazlarının patlatılması sonucu hayatını kaybedenler için düzenlenen cenaze töreninin yakınında gerçekleştirildi.

Lübnan'ın resmi haber ajansı, Bekaa bölgesindeki patlamalarda en az 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, telsizlerin patlatılması sonucu en az 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 300'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

Telsizlerin patlatılmasıyla onlarca kişinin de yaralandığı öğrenildi. Lübnan güvenlik kaynakları telsizlerin, dün patlatılan çağrı cihazlarıyla aynı anda yaklaşık 5 ay önce Hizbullah tarafından satın alındığını aktardı. Dünkü saldırıdan İsrail sorumlu tutulmuştu.

İSRAİL TELSİZLERİ PATLATTI ABD'DEN AÇIKLAMA GELDİ

İsrail yine Lübnan Hizbullah'ına siber saldırı düzenlendi. İsrail bu sefer telsizleri patlatıp yüzlerce kişiyi yaraladı. Konu hakkında ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan dikkat çekici bir açıklama geldi.

Lübnan'da Hizbullah üyeleri tarafından kullanılan iletişim cihazlarına yeni bir siber saldırı gerçekleştirildi. Hizbullah’ın kullandığı el telsizleri, ülkenin güneyinde ve başkent Beyrut'un güneyinde bir kez daha patladı.

İki gündür devam eden saldırılar hakkında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'den dikkat çekici bir açıklama yapıldı.

ABD 'BİLGİMİZ YOK' DEDİ

Blinken yapılan saldırı hakkında ABD'nin hiçbir şekilde bilgisinin olmadığını açıkladı. Dün yapılan saldırılar hakkında da benzer şeyleri ifade eden Blinken, ABD'nin olayla herhangi bir ilgisinin bulunmadığını ve olayın sorumlusunun kim olduğuna ilişkin bir değerlendirme yapmayacaklarını bildirmişti.

Haber Kaynağı : İHA