Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,0377
Dolar
Arrow
34,0303
İngiliz Sterlini
Arrow
45,3604
Altın
Arrow
2830,0000
BIST
Arrow
9.976

Yeni eğitim dönemi başlarken Gazze'de öğrenciler okula başlayamayacak: 625.000 öğrenci okulsuz kaldı

Filistin'de yeni eğitim öğretim yılının bu pazartesi (9 Eylül Pazartesi) başlaması gerekiyordu. Ancak devam eden savaş nedeniyle 625.000 Gazzeli öğrenci, yeni eğitim yılında okullarına dönemiyor.

Yeni eğitim dönemi başlarken Gazze'de öğrenciler okula başlayamayacak: 625.000 öğrenci okulsuz kaldı

12PUNTO DIŞ HABERLER

Yeni eğitim yılı bu pazartesi Türkiye'de olduğu gibi dünyadaki farklı ülkelerde de başlıyor. Gazze'deki okullarında normal şartlarda bugün (9 Eylül) açılması gerekiyordu. Buna karşın İsrail'in Gazze'ye saldırılarının devam etmesi ve barış görüşmelerinden şu ana kadar hiçbir sonuç alınamaması sonucunda Gazze'de yaşayan 625.000 öğrenci, yeni eğitim yılına başlamak için okullarına dönemiyor.

AlJazeera'nin haberine göre, şu ana kadar en az 9839 çocuk ve 411 öğretmen, savaş sırasında hayatını kaybetti. Gazze'deki bütün bölgelerin bombalanmış olması, yerleşim yerlerinin önemli bir kısmını yok etti. Yok olan yerleşim yerlerinin yanı sıra, bombalamaların devam ettiği bölgelerde de çok sayıda okul binası yerle bir oldu. Gazze'deki eğitim otoriteleri, şu ana kadar ütün Gazze'deki okul binalarının %85'inin yıkıldığı açıklamıştı.

Mülteci kamplarında ise herhangi bir eğitim kurumu, organizasyonu ve otoritesi bulunmaması nedeniyle planlı bir eğitim faaliyeti başlatılamıyor.

Öte yandan Mısır medyasında yer alan haberlerde, mülteci kamplarındaki öğretmenlerin, bireysel çabalarıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmeye çalıştığı bilgisi paylaşıldı.



Haber Kaynağı : 12punto

Gazze gazze israil Gazze Şeridi Filistin okul eğitim