Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Eğitim-İş’ten MEB'in müfredat değişikliklerine tepki: 'Adeta bir reform çöplüğüne dönüştü'

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Milli Eğitim Bakanlığı‘nın yeni müfredat taslağı ile ilgili açıklamalar yaptı. Müfredatın sık sık değiştirilmesine tepki gösteren Özbay, “Bu değişikliklerin hepsi AKP döneminde yapıldı ve hesap veren kimse yok. Adeta bir reform çöplüğüne dönüştü." dedi.

Eğitim-İş’ten MEB'in müfredat değişikliklerine tepki: 'Adeta bir reform çöplüğüne dönüştü'

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tarafından tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait müfredatı değiştirmeye yönelik taslak yayımlandı.

Görüş ve önerilere sunulan taslak kabul edilirse eğitim müfredatı AKP döneminde tam 18. kez değişmiş olacak.

TELE1'in haberine göre, Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, MEB’in yeni müfredat taslağı ile ilgili  açıklamalarda bulundu.

"EĞİTİMİN ANAYASASI MÜFREDATTIR"

Müfredatın sık sık değiştirilmesinden dolayı AKP iktidarına tepki gösteren Özbay, şunları kaydetti:

"Müfredat değişiklik süreci KHK ile ülkeyi yönetmeyi alışmış iktidarının bakanına tam da yakışır şekilde yapılıyor. Müfredatlar, ülkenin anayasaları kadar önemlidir. Eğitimin anayasası müfredattır. ‘Biri bakan oldu, siyasi iktidar bu oldu. Kapalı kapılar altında hazırlarız, artık budur’ diyemezsiniz. Müfredatla ilgili tartışmalar yaparken, hem geçmişin z raporunu vermeniz lazım, nedir eksiklikler, müfredattan mı kaynaklanıyor… Sorunun kaynağını tespit etmeniz lazım.

"BİZLERLE HİÇBİR TEMAS YOK"

Bunu öğretmen uygulayacak, öğretmen nerede yetişir üniversitede yetişir. Demek ki müfredat değişikliği planlıyorsanız, üniversiteleri sürece dahil etmek zorundasınız. Eğitim bileşenlerini sürece dahil etmelisiniz. Bizlerle hiçbir temas yok.

"CEMAATLERE STK DİYEN BİR BAKANIMIZ VAR"

Tarikat ve cemaatlere STK diyen bir bakanımız var. Sen hem tarikatlara STK diyeceksin hem bakan olacaksın hem de Cumhuriyet’ten, Atatürk’ten bahsedeceksin… O nedenle yanlarına aldıkları görüştükleri kurumlara STK denilirse ancak bakan der. Bu alanda bilimsel, çağdaş yorumlamayı yapacak kurumlar dahil edilmedi. Fikir alışverişi gerçekleşmedi.

"REFORM ÇÖPLÜĞÜNE DÖNÜŞTÜ"

Sistemde 10’larca kez değişiklik yapıldı. Bu değişikliklerin hepsi AKP döneminde yapıldı ve hesap veren kimse yok. Adeta bir reform çöplüğüne dönüştü. Kapalı kapılar ardından yapılacak bir şey değil. Geçmişle ilgili bir eksiklik raporu var mı bakanın? Neden ihtiyaç duyulmuş? AKP döneminde 3 kez köklü değişiklik yapıldıysa, bu köklü değişiklikler sonrası neden yenisine ihtiyaç duyulmuş? Çalışma ekibi kimler ve neye göre seçilmiş? Bir pilot uygulaması var mı? Müfredat değişiklikleriyle ilgili siz eğitimin çerçevesini değiştiriyorsunuz. Bunlarla ilgili ‘hadi değiştirdik bütün sınıflarda uyguluyoruz’ diyemezsiniz. Bir değişiklik olacaksa 1. sınıfta pilot uygulamayla başlamalı. Bu değişiklikler, gelecek nesillere yapılan en büyük kötülük."


Haber Kaynağı : 12punto

AKP kadem Özbay Milli Eğitim Bakanlığı MEB müfredat