Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Milli Eğitim Bakanlığı özel okullarda Noel, Cadılar Bayramı ve Paskalya'yı yasakladı!

Yeni yönetmelikle milli ve kültürel değerlere aykırı, öğrencilerin gelişimine katkı sağlamayan etkinlikler yasaklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı özel okullarda Noel, Cadılar Bayramı ve Paskalya'yı yasakladı!

Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Yapılan değişiklikle, öğrencilerin psikososyal gelişimlerine katkı sağlayamayacak etkinlikler ve milli ve kültürel değerlere aykırı etkinliklerin yasaklandığı belirtildi. Bu değişiklikle birlikte, Noel, Cadılar Bayramı ve Paskalya gibi etkinliklerle ilgili olarak özel okullara Aralık 2023'te uyarı yazısı gönderilmişti.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre, ortaokul öğrencilerinin ilgi, istek ve yeteneklerine yönelik sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yanı sıra akademik gelişimlerini destekleyici çalışmaların yapılacağı "sosyal etkinlik ve gelişim merkezi" adında yeni bir kurum türü tanımlandı.

Ayrıca, özel öğretim kurumlarının açılışı, devri ve nakli gibi işlemlerde bina tapu senedi ile yapı kullanım izin belgesi ibrazı zorunluluğu yerine sadece tapu senedi istenecek ve yapı kullanım izni aranmayacak şekilde değişiklik yapıldı.

Yapılan düzenlemeyle, Türk programı uygulamayan milletlerarası özel öğretim kurumlarının öğretim programları ve kullandıkları öğretim materyallerinin Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanması zorunluluğu getirildi.

Öte yandan, okulların yıllık çalışma takvimleri ve çalışma saatlerine yönelik değişiklikle, merkezi sınavlar gibi eğitim ve öğretimin genel işleyişi ile milli ve kültürel değerlere aykırı etkinliklerin yapılamayacağı hükme bağlandı. Ayrıca, okullarda bakanlıkça onaylanan ders kitaplarının okutulması esas kılındı.

Özel öğretim kurslarına dönüşümlerin teşvik edilmesi amacıyla bağımsız giriş şartının kaldırıldığı ve dönüşüm sonunda programları devam eden kursiyerlerin aynı kurumda eğitim almaya devam edebilmesine imkan tanındığı belirtildi.

Son olarak, Organize Sanayi Bölgelerinde açılan meslek liselerinden teşvik kapsamında olmayan alanlara öğrenci kabul eden kurumların bu öğrencilerden ücret alabilmesine olanak sağlandı.


Haber Kaynağı : 12punto

Cadılar Bayramı Milli Eğitim Bakanlığı Resmi Gazete noel