Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Netflix ve Ankara Bilim Üniversitesi'nde 'Görsel Efekt Eğitimleri' verecek

Netflix ve Ankara Bilim Üniversitesi, Anima Okul iş birliğiyle 14 haftalık "Netflix ile Görsel Efekt (VFX) Dünyasına Giriş" programını başlatıyor. Programın amacı, kreatif sektöre katkı sağlayarak alanda uzmanlar yetiştirmek.

Netflix ve Ankara Bilim Üniversitesi'nde 'Görsel Efekt Eğitimleri' verecek

Netflix ve Ankara Bilim Üniversitesi, Anima Okul iş birliğiyle 14 haftalık "Netflix ile Görsel Efekt (VFX) Dünyasına Giriş" programını başlatacak.

Netflix ile Ankara Bilim Üniversitesi, 28 Şubat - 5 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan 14 haftalık eğitimle, kreatif sektöre katkıda bulunmayı amaçlıyor. Bu proje kapsamında, animasyon ve görsel efekt konularında deneyimli eğitim kurumu Anima Okul da yer alacak ve alanda uzman yetiştirilmesi hedefleniyor.

Eğitim programına 15 öğrenci katılacak ve Ankara Bilim Üniversitesi akademik kadrosu tarafından yönlendirilecek. Temel modüller arasında "Modelling", "Texture", "Render-Lighting" ve "VFX compositing" bulunuyor. Bu modülleri başarıyla tamamlayan öğrenciler sektöre giriş yapabilecekler.

Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir, yaptığı açıklamada, "Netflix gibi önde gelen bir dijital yayıncı ile özel sektör ve üniversite iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Ankara Bilim Üniversitesi olarak, artechno yaklaşımıyla profesyonel kazanımların ve yaratıcılığın önemini vurguluyoruz. Bu iş birliği, sektöre yönelik pratik uygulamaların yanı sıra zihinsel ve kuramsal açılımlara da katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Netflix Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Kamu İlişkileri Direktörü Pelin Mavili ise, "Netflix olarak kreatif sektörü geleceğe taşıyacak genç yetenekleri keşfetmeye ve onlara gerekli becerileri kazandırmaya büyük önem veriyoruz. Ankara Bilim Üniversitesi ile birlikte Anima Okul'un desteğiyle hayata geçirdiğimiz 'Netflix ile Görsel Efekt (VFX) Dünyasına Giriş' programı, gelecekte sektörde önemli izler bırakacak öğrencilerin yetişmesine katkı sağlayacak" dedi.

Netflix, Türkiye'de farklı kurumlarla iş birlikleri yaparak yapımcılık, senaryo yazımı, dizi geliştirme atölyeleri gibi çalışmalara da imza atıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

iş birliği Netflix