Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

ABD Aralık ayı enflasyonu açıklandı

ABD'de Aralık ayı tüketici fiyat endeksi verileri açıklandı. Buna göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Aralık ayında bir önceki aya göre %0,3 oranında artış kaydetti. Yıllık bazda artış ise TÜFE %3,4 oldu.

ABD Aralık ayı enflasyonu açıklandı

ABD'de Aralık ayındaki enflasyon verileri açıklandı. Küresel piyasalar tarafından yakından takip edilen bu verilere göre, ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), bir önceki aya göre %0,3 oranında artış gösterdi. Yıllık bazda ise TÜFE %3,4 seviyesine ulaştı.

Beklentiler, Aralık ayında aylık enflasyonun %0,2 artması yönündeydi ve buna göre yıllık enflasyonun %3,2 oranında olması bekleniyordu. Ancak açıklanan verilere göre, aylık enflasyon beklentinin üzerinde gerçekleşti.

Çekirdek enflasyon verisi, aylık bazda %0,3 artarken yıllık bazda %3,9 seviyesine ulaştı. Enerji ve gıda fiyatları haricindeki tüketici fiyatları ise aylık bazda %0,3 arttı ve yıllık bazda %3,8 oldu. Bu, beklentilerle uyumlu bir sonuç olarak değerlendirildi.

Sonuç olarak, çekirdek enflasyon beklentilerin üzerinde gelirken TÜFE verisi, özellikle aylık bazda beklentilerin üzerinde bir artış gösterdi.


Haber Kaynağı : 12punto

ABD Enflasyon TÜFE