Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

ABD ekonomisi beklentilerin altında büyüdü!

ABD ekonomisi, 2023'ün dördüncü çeyreğinde yıllıklandırılmış olarak yüzde 3,2 büyüyerek piyasa beklentilerinin altında kaldı.

ABD ekonomisi beklentilerin altında büyüdü!

ABD ekonomisi, 2023'ün dördüncü çeyreğinde beklentilerin altında bir büyüme gösterdi. ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, Ekim-Aralık 2023 döneminde Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) yıllıklandırılmış olarak yüzde 3,2 artış gösterdi. Ancak bu büyüme oranı, piyasa beklentilerinin altında kaldı.

Önceden yayımlanan öncü verilere göre, ABD ekonomisi geçen yılın dördüncü çeyreğinde yüzde 3,3 büyümüştü. Ancak ikinci tahminlere göre bu büyüme oranı bir miktar aşağı yönlü revize edildi.

ABD ekonomisi, 2023 yılında genel olarak yüzde 2,5 oranında bir büyüme kaydetti. Ancak dördüncü çeyrekteki büyümeye ilişkin verilerde, tüketici harcamaları, ihracat, eyalet ve yerel hükümet harcamaları gibi faktörlerin, özel envanter yatırımlarındaki düşüşle dengelendiği görüldü.

Dördüncü çeyreğe ait GSYH verisinin revize edilmesinde, özel envanter yatırımlarındaki düşüşe karşılık eyalet ve yerel hükümet harcamaları ile tüketici harcamalarındaki revizyonların etkili olduğu belirtildi.

Bu dönemde kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksindeki artış yüzde 1,7'den yüzde 1,8'e çıkarıldı. Ayrıca gıda ve enerji harcamalarının hesaba katılmadığı çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksindeki artış da yüzde 2'den yüzde 2,1'e revize edildi.

Tüm bu veriler, ABD ekonomisinin dördüncü çeyrekteki performansını değerlendirmek için önemli bir gösterge olarak kabul ediliyor.


Haber Kaynağı : AA

ABD Ekonomi ticaret bakanlığı