Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

ABD'de TÜFE beklentilerin üzerinde artış gösterdi

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Eylül'de aylık bazda yüzde 0,4 artış gerçekleşti.

ABD'de TÜFE beklentilerin üzerinde artış gösterdi

 

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Eylül'de aylık bazda yüzde 0,4 ve yıllık bazda yüzde 3,7 artışla piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

 

Hafta sonu İsrail ile Filistin arasında başlayan çatışmalar Orta Doğu'da tansiyonu yükseltirken, artan petrol fiyatları da küresel bazda enflasyon endişelerini tırmandırdı. 

 

Piyasalar, bugün açıklanan eylül ayı tüketici enflasyonunun aylık yüzde 0,3 ve yıllık yüzde 3,6 artış yönünde olmasını bekliyordu. Ancak açıklanan; aylık bazda yüzde 0,4 ve  yıllık bazda yüzde 3,7'lik artış, piyasa tahminlerinin üzerinde oldu.

ÇEYREK ENFLASYON AYNI ARTIŞI KAYDETTİ

ABD'de eylülde beklentilerin üzerinde gelen ve nisan ayından bu zamana kadarki en yüksek yıllık artış seviyesine ulaşan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verileri piyasalarda soru işaretlerini artırırken, bugün açıklanan TÜFE'de beklentilerin üzerinde artış gösterdi.

 

Enerji ve gıda fiyatlarının dışarıda tutulduğu çekirdek enflasyon eylülde beklentilere paralel yüzde 3,1 arttı. Çekirdek enflasyon yıllık bazda yüzde 4,1'le beklentilerle aynı artışı kaydetti.


Haber Kaynağı : 12punto

ABD eylül TÜFE