Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

ABD'li banka, Türkiye'de yıl sonu enflasyon beklentisini açıkladı

ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley, Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı faiz kararında artış beklemediğini belirti.

ABD'li banka, Türkiye'de  yıl sonu enflasyon beklentisini açıkladı

ABD merkezli önde gelen yatırım bankası Morgan Stanley, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın açıklayacağı faiz kararına ilişkin beklentisini açıkladı.

Morgan Stanley ekonomisti Hande Küçük'ün kaleme aldığı yazıda TCMB'nin yarınki toplantıda politika faizini yüzde 50'de sabit tutacağı tahmin edildi.

Öte yandan TCMB'nin para politikasının iç talep ve enflasyondaki gecikmeli etkilerini izlemeye devam edeceğini ve faiz artışı için kapıyı açık bırakmasının beklendiği dile getirildi.

Konuya ilişkin şu ifadelere yer verildi:

Para Politikası Komitesi'nin dezenflasyon patikasındaki risklere karşı daha fazla faiz artışı için kapıyı açık bırakmasını bekliyoruz.

"EK LİKİDİTE ADIMLARI BEKLİYORUZ"

TCMB'nin Kasım ayına kadar faizi bu seviyede tutacağı, yıl sonunda ise 2 faiz indirimiyle yüzde 45'e düşürüleceği öngörüldü.

TCMB'den ek likidite adımları beklediğini de belirten Küçük, "Politika faizinin bankalar arası faize ve daha geniş finansal koşullara aktarımını desteklemek için zorunlu karşılık oranlarındaki artış gibi ek likidite önlemlerinin alınmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

LİKİDİTE NE DEMEK?

Likidite, bir finansal ürünün nakde çevrilebilme kolaylığına verilen isimdir. Kişiye ait ev, otomobil gibi gayrimenkuller veya herhangi bir şirkete ait tahvil ve benzeri menkul kıymetler likit ürünlere örnektir.


Haber Kaynağı : 12punto

Morgan Stanley ABD faiz Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası